Από την επίσκεψη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη στη Σάμο

Στην Σάμο περιόδευσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, την Τετάρτη 15 Μαΐου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του Νομού Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ευάγγελο Καπλαντζή.

Από την επίσκεψη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη στη Σάμο

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν μονάδες στρατού όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ και τον Ταξίαρχο της79 ΑΔΤΕ για τις δράσεις τους, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στη διάθεση ιατρών και οδηγών του ΕΚΑΒ, τονίζοντας την κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων. Στο Νοσοκομείο της Σάμου απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε δύο σημαντικά ιατρικά στελέχη της 79 ΑΔΤΕ, τον Αντισυνταγματάρχη Τρικοιλίδη Νικόλαο και τον Λοχαγό Κιάο Απόστολο.

Επόμενος σταθμός ήταν το γραφείο του βουλευτή όπου στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στη Σάμο μετά από δέκα περίπου χρόνια όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νησιού. Εν όψει των ευρωεκλογών ο υφυπουργός έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στη Ν.Δ αλλά και για συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσει η πορεία σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε όπως από το ΕΣΠΑ , το Ταμείο Ανάκαμψης που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Από την πλευρά του ο Βουλευτής του Νομού Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του κ. Κεφαλογιάννη στη Σάμο, ως σημαντική ευκαιρία για την προώθηση και υλοποίηση έργων και παροχών που θα ενισχύσουν την τοπική κοινωνία. Ο κ. Κεφαλογιάννης στην συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Σάμου, το Λιμεναρχείο, την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ στον Δήμο Ανατολικής Σάμου τόσο με τον Δήμαρχο Πάρη Παπαγεωργίου παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων συζήτησαν ζητήματα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με ζητήματα πολιτικής προστασίας και της δυνατότητας συνδρομής των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου σημείωσε τη στενή και αγαστή συνεργασία του Δήμου με την 79 ΑΔΤΕ και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου σε μια σειρά θεμάτων με κυρίαρχο αυτό της δασικής οδοποιίας, αίτημα στο οποίο ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και συμφωνήθηκε στο αμέσως προσεχές διάστημα αυτό να εξειδικευτεί όσον αφορά τα σημεία παρέμβασης.

Στο Δημαρχείο Δυτικής Σάμου που επισκέφτηκε στη συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω της υποστελέχωσης αλλά και της υποχρηματοδότησης.

Στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Π.Ε Σάμου αναφέρθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ελισαίος Μαυρατζώτης που υποδέχτηκε το μεσημέρι τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιο. Να σημειώσουμε ότι η περιοδεία του υφυπουργού ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους Μυτιληνιούς και στο Πυθαγόρειο, ενώ συνομίλησε με μέλη της ΝΟΔΕ καθώς και με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΡΤ

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading