Από την κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ικαρία

«Κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται: Να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά! Κόντρα στις αντιλαϊκές αποφάσεις της Ε.Ε. και των κομμάτων της, όλοι στον αγώνα για την ανατροπή τους!». Αυτό το μήνυμα έστειλε η Ικαρία, με τη συμμετοχή εργατόκοσμου, γυναικών και νεολαίας από κάθε γωνιά του νησιού, από την πετυχημένη κεντρική πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κηρύκου, με ομιλητές την Σεμίνα Διγενή, βουλευτή του ΚΚΕ , δημοσιογράφος-συγγραφέας και τον Νίκο Σοφιανό μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Την συγκέντρωση «άνοιξε» με χαιρετισμό ο εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση δήμαρχος Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ, δεν είναι κατά της Ε.Ε. γενικά κι αόριστα, αλλά είναι κατά της Ε.Ε. του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, της αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους, που όλα αυτά υλοποιήθηκαν με τις οδηγίες , τα μνημόνια της και με την αρωγή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων». «Αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη των λαών, για τους λαούς που αγωνίζονται κατά του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού, σάπιου συστήματος». «Με την υπερψήφιση του ΚΚΕ, θα είναι πολύ πιο δυνατός ο λαός».

Στη συνέχεια η Σεμίνα Διγενή είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ με μια καθαρή απόφαση κι ένα δυνατό μήνυμα: να ψηφίσουμε μαζικά και αντισυστημικά ενάντια στην Ε.Ε. της εκμετάλλευσης και της δυστυχίας. Με πίστη, με βεβαιότητα, με όραμα, με πάθος, ψηφίζουμε ΚΚΕ». «Στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι μπορούν να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να βγάλουν κόκκινη κάρτα στην πολιτική της Ε.Ε. και των κομμάτων της», τονίζοντας παράλληλα ότι «η αποχή από τις εκλογές δεν είναι αντισυστημική στάση». «Πάμε να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας με ειρήνη, δικαιοσύνη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, ιδανικά, αξίες, ήθος, εμπιστοσύνη, αντοχή, προοπτική, δύναμη, έμπνευση, εντιμότητα, τώρα δυνατά ΚΚΕ».

Ο Νίκος Σοφιανός είπε ότι «και από την Ικαρία ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της Γερμανίας, που διαδήλωσαν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Με τους εργάτες στο Βερολίνο που ζητούν φτηνή στέγη. Με το 1εκ. εργαζόμενους της Γαλλίας, που γέμισαν την πλατεία της Βαστίλης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του Μακρόν. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λιμενεργάτες της Ιταλίας, που αρνήθηκαν να φορτώσουν τα δολοφονικά όπλα που κατευθύνονταν στην Ουκρανία και στο Ισραήλ. Με τους φοιτητές στη Δανία, στην Ολλανδία, που μαζί με τους συμφοιτητές τους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Κολούμπια και τα άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ύψωσαν τις γροθιές τους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού».

«Η πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα χέρια του, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό μέχρι σήμερα, με τους αγώνες μας, με το ΚΚΕ μπροστά, έχουμε πετύχει πολλά:

  • Με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι έχουν επιβάλει την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μια σειρά κλάδους. Έχουν καθυστερήσει την εφαρμογή αντεργατικών νόμων.
  • Με τον αγώνα τους οι φοιτητές κουρέλιασαν το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ η μάχη για να μην εφαρμοστεί είναι ανοιχτή. Όλοι ξέρουν πως οι νόμοι έτσι όπως ψηφίζονται, έτσι μπορούν και να μείνουν στα χαρτιά.
  • Με τον αγώνα τους οι αγρότες κέρδισαν τη συμπαράσταση όλου του λαού, απέσπασαν κάποια μέτρα έστω ανακούφισης.

Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα είναι πιο πολλοί και πιο μεγάλοι. Θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί».

Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ικαρία θα γίνει σήμερα Παρασκευή 7/6 στο Καραβόσταμο (γιαλός) στις 8.30 μ.μ. με ομιλήτρια την Σεμίνα Διγενή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading