64 Πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας

64 Πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές δίνεται στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Παράλληλα με αυτές στέλνονται πολλά μηνύματα 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από διάφορες περιοχές. Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση τόνισε ότι μόνο τις τελευταίες ώρες ξέσπασαν 45 πυρκαγιές, ενώ μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 64.

Μηνύματα 112 ήχησαν στην Αμαλιάδα όπου ζητούσαν από τους κατοίκους στις περιοχές Αντωνάϊκα και Λάτας να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα. Σε άλλη πυρκαγιά στον Πύργο, οι αρχές ζητούσαν να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σκλιβα, Βουλιαγμένη, καλό παιδί και Λαγανάς με κατεύθυνση την πόλη του Πύργου, ενώ σε άλλο μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Πετράϊκα, Αγραπιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία ζητούσαν στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σιμόπουλο.

Σε άλλη πυρκαγιά πάλι στην περιοχή του Πύργου μέσω του 112 ζητούσαν οι αρχές να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Σκαφίδια και Άγιος Ηλίας προς τον Πύργο και επίσης στην Ηλεία πάλι, οι αρχές ζητούσαν από τους κατοίκους των περιοχών Βάλβη και Μασουράικα να απομακρυνθούν προς την κοινότητα Αλποχωρίου. Από τους κατοίκους των περιοχών Μυρτιά, Χανάκια, Αλποχώρι και Σκουροχώρι ζητούσαν να απομακρυνθούν προς τον Πύργο και στους κατοίκους των περιοχών Κωστοπουλέϊκα και Κάλφας της Αχαϊας ζητούσαν να απομακρυνθούν προς Λάτα. Υπάρχουν προφανώς και άλλα παρόμοια μηνύματα, όπου δείχνουν και την έκταση των πυρκαγιών αλλά και την αγωνία για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Το δυσμενές στην περίπτωση των περισσοτέρων πυρκαγιών δεν είναι μόνο η εμφανής μεγάλη ζέστη αλλά και η ταχύτητα των ανέμων που ξεπερνά τα 95 Χιλιόμετρα την ώρα. Ωστόσο σύμφωνα με τα ρεπορτάζ δυστυχώς δεν αποφύγαμε τον θάνατο, αφού νεκρός εντοπίστηκε από τον αδερφό του, 54 χρονος κάτοικος στα Χανάκια Ηλείας. Ο Άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός έξω από το σπίτι του και ο αδερφός του κάλεσε τον ΕΚΑΒ.

Ένα μεγάλο μέρος της Πελοπονήσου καίγεται και πολλοί οικισμοί κάηκαν, όπως το χωριό Χωρέμη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Χωριά της Μεγαλόπολης έχουν εκκενωθεί με τα αντίστοιχα μηνύματα 112 που εστάλησαν στους κατοίκους, ενώ όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, οι άνθρωποι που κάηκαν τα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν στη Μεγαλόπολη για όσο θα χρειαστεί.

Φωτιές υπάρχουν επίσης και στην Αμφιθέα Λάρισας καθώς και στον οικισμό Κάστρο, αλλά και στην Αιτωλοκαρνανία, στη Θήβα, στον Άγιο Σπυρίδωνα της Βοιωτίας, στην Φθιώτιδα, στην Κύμη, ενώ από τα πύρινα μέτωπα δε γλίτωσε και η Αττική. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο μαύρο λιθάρι που φαίνεται όμως πως ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ πυρκαγιές υπάρχουν στην περιοχή της Κορίνθου, στην Κεφαλλονιά και στην Σαρωνίδα.

Φωτιά ξέσπασε και στην Κερατέα, καθώς και στην Αργολίδα. Το πιο επικίνδυνο πάντως μέτωπο είναι αυτόι της Ηλείας, όπου εκεί έγιναν και οι περισσότερες εκκενώσεις χωριών. Φωτιά η οποία περιορίστηκε σχετικά γρήγορα ήταν αυτή και στα θυμιανά της Χίου. Η πυρκαγιά σύμφωνα με την ΕΡΤ ξέσπασε σε τροχόσπιτο που υπήρχε μέσα στο χωράφι, αλλά επειδή το χωράφι ήταν καθαρισμένο περιορίστηκε γρήγορα.

Είμαστε δυστυχώς καταδικασμένοι κάθε χρόνο να ζούμε τέτοιες μεγάλες πυρκαγιές.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading