Αυτές τις μέρες, όπως είναι γνωστο είναι εν εξελίξει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, όπου προσλαμβάνονται μόνιμοι καθηγητές σε σχολεία της χώρας μας, καλύπτοντας κενές οργανικές θέσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ικαρίας φαίνεται ότι δεν προβλέφθηκε στον εν λόγω διαγωνισμό η κάλυψη των κενών στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλο τον νομό Σάμου. Κοινώς οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας που θα ζητήσουν να προσληφθούν μόνιμα στο δημόσιο, δεν θα βρουν κενές οργανικές θέσεις στον νομό Σάμου.
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε επιστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές (υπουργείο, ΔΙΠΑ κ.τ.λ) επισημαίνουν το πρόβλημα και ζητούν να μάθουν πρώτον αν ζητήθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις από την ΔΙΠΕ Σάμου και αν προωθήθηκαν στο υπουργείο, και αν δεν έγινε αυτό, ποιός φέρει την ευθύνη.
Η επιστολή του ΣΕΠΕ Ικαρίας έχεις ως εξής:
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν προβλέφθηκε καμιά σύσταση οργανικής θέσης για καμία ειδικότητα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το νομό Σάμου, κάτι που δε συνέβη πουθενά σε όλο το Αιγαίο, γεγονός απαράδεκτο καθώς τα κενά είναι πολλά.
Πάγιο αίτημά μας είναι οι μαζικοί διορισμοί έτσι ώστε τα παιδιά μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχουν όλους τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, αλλά και να σταματήσει η ομηρεία των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων και συναδελφισσών που κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους.
Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων απαιτούμε να μάθουμε:
- Αν ζητήθηκαν οργανικές θέσεις από τη ΔΙΠΕ Σάμου και ποιες.
- Αν οι οργανικές που ζητήθηκαν από τη ΔΙΠΕ Σάμου προωθήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση στο Υπουργείο και αν όχι με τίνος την ευθύνη.
- Ταυτόχρονα απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προβλέψει τώρα με διορθωτική εγκύκλιο οργανικές θέσεις στο νομό Σάμου.
Αυτή η αδικία δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, τα σωματεία του νομού θα αντιδράσουμε, μαζί με τους γονείς και τα παιδιά μας.
![]()