Χρ. Γιαννούλης: Πληγή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης

Την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και βασικών υποδομών στη Χαλκιδική ανέδειξε δυστυχώς για άλλη μία φορά η νεροποντή που έπληξε αυτή τη φορά περιοχές της Σιθωνίας. Η απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης με έργα ανεπαρκή, αποσπασματικά και ελλειπή φέρνουν τους κατοίκους της Χαλκιδικής αντιμέτωπους με επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μόλις σε ένα τριήμερο αντίστοιχα φαινόμενα καταγράφηκαν στην Πιερία και στο Λαγκαδά. Την ίδια ώρα οι ιδιώτες που καλούνται να διαθέσουν τα μηχανήματα τους για να αποτραπούν τα χειρότερα, καταγγέλλουν πως παραμένουν απλήρωτοι από την πολιτεία τόσο για τη θεομηνία του Ιουλίου, όσο και για εκείνη του Νοεμβρίου του 2019.

Έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν ότι τα έργα οδοποιίας, καθώς και η αντιπλημμυρική προστασία, παρά την σημερινή συγκυρία της Πανδημίας, αποτελούν μεγάλη πληγή και ευθύνη τόσο των δημοτικών αρχών όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όσο επιμένει η Διοίκηση της Π.Κ.Μ να ωραιοποιεί τα πράγματα και να αποφεύγει τις ευθύνες της, θα πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα της Κατερίνης, της Χαλκιδικής του Λαγκαδά και όσων δυστυχώς ακόμη θα ακολουθήσουν.

Σχολιάστε Ελεύθερα