Ο κορωνοϊός θερίζει στη Γαλλία: 499 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Άλλοι 499 άνθρωποι πέθαναν σήμερα στη Γαλλία από τον νέο κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στις 3.523, αύξηση δηλαδή κατά 17% μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Η σημερινή ημέρα ήταν η τρίτη κατά σειρά που ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται στη Γαλλία. Η χώρα διανύει την τρίτη εβδομάδα σε καραντίνα, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των υπηρεσιών υγείας Ζερόμ Σαλμόν, τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 52.128 (+17%). Αυτό όμως είναι ίσως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων στους πολίτες.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 5.565 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη (αύξηση 9% από χθες).

Ο αριθμός των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχει αυξηθεί από 5.000 στις 10.000, με στόχο να φτάσει τις 14.500.

Newsbeast

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading