Ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας έγινε δέκτης καταγγελίας από ενήλικη εργαζόμενη και πολύτεκνη μητέρα που θέλει να αποκτήσει τίτλο σπουδών του Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα η ενήλικη – τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του Συλλόγου – θέλησε ως όφειλε και δικαιούται, να δώσει εξετάσεις για να πάρει απολυτήριο Γυμνασίου. Φέτος τον Ιούνη ξεκίνησε διαδικασία για τις προαγωγικές εξετάσεις της α’ γυμνασίου. Ενώ έδινε κανονικά τα εξεταζόμενα μαθήματα, βάσει σχολικού προγράμματος, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της γνωστοποιήθηκε ότι δεν είναι περασμένη στο σύστημα myschool, κοινώς δεν υπάρχει ως εξεταζόμενη μαθήτρια! Αυτό συμβαίνει για 2η διαδοχική σχολική χρονιά.
Αποκλειστικά υπεύθυνη για το θέμα που δημιουργήθηκε είναι η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μ.-Σ. Αλούπη, η οποία ψευδώς «διαβεβαίωνε» την εξεταζόμενη ενήλικη ότι «είναι περασμένη στο σύστημα» και ότι «δεν θα έχει κανένα πρόβλημα συμμετοχής στις εξετάσεις».
Αρχικά ως Σύλλογος συγχαίρουμε και στηρίζουμε την επίπονη προσπάθεια της ενήλικης να αποκτήσει έναν τίτλο σπουδών. Αυτή τη στιγμή απειλείται να χάσει- χωρίς δική της υπαιτιότητα- άλλη μια χρονιά, εξαιτίας λαθών και άστοχων ενεργειών από την Διεύθυνση του σχολείου.
Με βάση όλα τα προαναφερθέντα απαιτούμε τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα εξής:
- Να βρεθεί ΤΩΡΑ τρόπος εγγραφής της ενήλικης στο σύστημα και ναπροσμετρηθεί ΦΕΤΟΣ η προσπάθειά της, ώστε την προσεχή σχολική χρονιά ναδώσει κανονικά τις εξετάσεις της για την επόμενη τάξη.
- Την απομάκρυνση της Διευθύντριας από το συγκεκριμένο σχολείο. Τογεγονός της μη εγγραφής εξεταζόμενης στο σύστημα, είναι άλλη μια απόδειξηδιοικητικής ανικανότητας της διευθύντριας
Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έχουμε κοινοποιήσει εγγράφως και ενημερώσει τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για όλες τις αντιεκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές πρακτικές της όπως: σχολείο χωρίς ενισχυτική διδασκαλία, ανάρμοστη συμπεριφορά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ποινές σε μαθητές χωρίς προφανή λόγο και συνήθως χωρίς να ενημερωθούν έγκαιρα οι κηδεμόνες και μια σειρά άλλα ζητήματα που δυσχεραίνουν τη σχολική ομαλότητα.Κατά συνέπεια και με δεδομένη την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς 2025- 2026 αναμένουμε τις επίσημες ενέργειές σας στις προαναφερθείσες απαιτήσεις μας.
Ο Σύλλογος παραθέτει ως στοιχείο την έγγραφη καταγγελία της ενήλικης, όπου δεν καταγράφεται το όνομά της. Όπως καταγράφεται και στην επιστολή η Ικαρία δεν διαθέτει ούτε εσπερινό Γυμνάσιο, ούτε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
![]()