Στα Ψαρά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Στα Ψαρά θα βρεθούν αυτό το σαββατοκύριακο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (Κ.Ι.Μ.) στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων, καθώς και η υποστήριξη του αγροτικού ιατρού στον εκάστοτε προορισμό.

Έτσι μετά και την τελευταία επίσκεψη τον περασμένο Ιανουάριο, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρεθούν στο νησί των Ψαρών, με καρδιολόγο και οφθαλμίατρο και έχοντας στη διάθεσή τους υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, στους 400 περίπου μόνιμους κατοίκους.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 210.2447694 (13.00 – 16.00 καθημερινές) έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (11.00 πμ – 5.00 μμ) και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου (09.00 πμ – 11.00 πμ).

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα εννέα (79) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.