
Ο πολιτικός φορέας Νίκη σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η εκλογή του κ. Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup δεν είναι ημέρα υπερηφάνειας, ούτε εθνική επιτυχία. Είναι η επιβράβευση της άτεγκτης και εθνοκτόνου μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί πιστά η ΝΔ και έχει φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση τους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Πιερρακάκης, στην ανακοίνωση που υπογράφει το γραφείο τύπου του κομματος, αναφέρεται ως ο κατάλληλος «υπάλληλος» που θα φέρει σε πέρας και το δύσκολο έργο της χρησιμοποίησης των ρωσικών αποθεματικών για την υποστήριξη της Ουκρανίας, μια ενέργεια που θα κοστίσει στην Ελλάδα περί τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτό είναι και το κύριο θέμα που ουσιαστικά αφορά το Eurogroup αυτή την περίοδο θα συμπληρώναμε και λόγω της γενικότερης θέσης που υπάρχει στην ΕΕ για την χρήση αυτών των χρημάτων ως βοήθεια στην Ουκρανία, που πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι μέλος της ΕΕ, επιλέχθηκε από την πλειοψηφία ο κύριος Πιερακκάκης. Το Βέλγιο πρότεινε δικό του υποψήφιο γιατί διαφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση.
Το γραφείο τύπου της Νίκης κλείνει την ανακοίνωσή του ως εξής: «Εκεί που θα βρίσκεται, ελπίζουμε να ενημερώσει τους συνεργάτες του για τις θλιβερές «πρωτιές» που έχει η Ελλάδα με τα μνημόνια που επέβαλαν οι προκάτοχοί του».
![]()