Αναπτυξιακό οργανισμό δημιουργούν Χίος, Ψαρά και Οινούσσες

Στη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού προχωρούν από κοινού η Χίος, τα Ψαρά και Οινούσσες, με στόχο την καλύτερη τεχνική εξυπηρέτηση των μικρότερων νησιών της Περιφερειακής Ενότητας, με δεδομένη την έλλειψη οργανωμένων τεχνικών υπηρεσιών αντίστοιχων του Δήμου Χίου.

Όπως εξήγησε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, η ανάγκη σύστασης του συγκεκριμένου οργανισμού εκπορεύεται από το γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου είναι υπερφορτωμένη με μελέτες και επιβλέψεις έργων και συνεπώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης περαιτέρω δράσεων.

«Έτσι η σύσταση του συγκεκριμένου φορέα, έρχεται να συμπληρώσει μία υπαρκτή ανάγκη καθώς θα λειτουργήσει ως υποστηρικτικό εργαλείο με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των γειτονικών Δήμων αλλά και του Δήμου Χίου», εξήγησε ο κ. Κάρμαντζης και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός μπορεί να λειτουργεί ως Διευθύνουσα Υπηρεσία στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, αναπτυξιακών προγραμμάτων και παρεμβάσεων. Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή όπου συντελούνται σημαντικές αλλαγές σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027».

Πολίτης Χίος

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.