Τουρκία:Οι ελπίδες σβήνουν κάτω από τα χαλάσματα

Έχουν περάσει περισσότερες από 36 ώρες από τη στιγμή που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην επαρχία Ελαζίγ της Τουρκίας και πλέον οι ελπίδες να βρεθεί κάποις ζωντανός είναι ελάχιστες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι περι των 35 νεκρών και περί των 1030 τραυματιών ενώ 45 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα.

Σε κηδεία θυμάτων ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα του Σαββάτου παρέστη στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, όπου μετέβη χθες, ενώ κουβάλησε και το φέρετρο των θυμάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος και έθνος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι προσπάθειές μας σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν» είπε στην κηδεία, επισημαίνοντας ότι η κρατική εταιρεία Στέγασης TOKI θα διασφαλίσει πως κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει «χωρίς φαγητό ή στέγη»

Οι Έλληνες αν και εφόσον τους ζητηθεί είναι έτοιμοι να συνδράμουν στην προσπάθεια διάσωσης των εγκλωβισμένων

Σχολιάστε Ελεύθερα