Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 4,8 και 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι της Κυριακής (7/6) στην Εύβοια οι οποίες έγιναν αισθητές και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός, εντάσεως 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:58 το μεσημέρι. 6 χλμλ ΝΔ του Προκοπίου Ευβοίας. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 14,1χλμ γεγονός κάνοντας αισθητή τη δόνηση σε όμορες περιοχές όπως στη Μαγνησία καθώς και την Αττική.
Ακολούθησαν αρκετές σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού να φτάνει τα 5,2 Ρίχτερ στις 13:02 το μεσημέρι. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 13,1χλμ σε απόσταση 5χλμ ΝΔ του Προκοπίου Εύβοιας.
Σε εξέλιξη η καταγραφή ζημιών
Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιάννη Τσαπουρνιώτη, μιλώντας στο ΕΡΤnews έκανε λόγο για εκτεταμένες κατολισθήσεις σχεδόν σε όλη την περιοχή. Ωστόσο, όπως ανέφερε, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, ενώ τα συνεργεία βρίσκονται ήδη στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε Βλαχιά, Δαφνούλα και άλλα σημεία, κυρίως σε δρόμους που επηρεάζονται από υλικά που κατέρχονται από ψηλές πλαγιές. Το οδικό δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα, ωστόσο η πλήρης εικόνα αναμένεται μέσα στα επόμενο διάστημα καθώς οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίους, Αργύρης Λιάσκος, μετέφερε ότι στη Δαφνούσα έχουν καταγραφεί ζημιές σε κατοικίες, με μεγάλες ρωγμές.
![]()