Ο Τσίπρας πίσω από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Μάκης Κοψίδης* για το Documento

Ο Τσίπρας πίσω από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιλαροτραγωδία που παρακολουθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε τυχαία είναι. Οφείλεται σε ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο που από καιρό έχει τεθεί σε εφαρμογή. Πρόκειται για σχέδιο ρευστοποίησης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που από τις 23 Αυγούστου του 24 είχε επισημάνει ο Στ. Κασσελάκης. 

Ο Φάμελος, ο Πολάκης , η Δούρου, ο Παππάς δεν είναι οι υπαίτιοι  της πορείας διάλυσης. Είναι τα πιόνια ενός στρατηγήματος που αρχιτέκτονάς του είναι ο Τσίπρας. Με απίστευτο κυνισμό εξαπάτησε χιλιάδες απλούς αριστερούς πολίτες ώστε να φτάσει στον στόχο του που δεν ήταν άλλος από το  να εμφανιστεί ως σωτήρας της κεντροαριστεράς.

Με μία άκρως μακιαβελική τακτική ολοκληρώνει το σχέδιό του. Αδίστακτος όταν συνάντησε εμπόδια από τον Στ. Κασσελάκη στην υλοποίηση, έβαλε σε εφαρμογή την πλέον αντιδημοκρατική εκτροπή από την μεταπολίτευση, το μπουζουκστίδικο και τις ίντριγκες προκειμένου να τον απομακρύνει από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Βεβαίως για να πετύχει το σχέδιό του φρόντισε με απίστευτες «μετάνοιες» όπως αυτή της Novartis να γίνει αρεστός σε βαρονίες και στη διαπλοκή. 

Είναι αυτοί οι παράγοντες μαζί με τα συστημικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το σχέδιο Μητσοτάκη να τον καταστήσει κύριο αντίπαλο ώστε να συσπειρώνεται η ΝΔ, που τον σπρώχνουν δημοσκοπικά φιλοτεχνώντας καθημερινά την αγιογραφία του. 

Ο Τσίπρας ποντάρει στους παραπάνω παράγοντες και αισιοδοξεί. Ξεχνά όμως ένα καθοριστικό παράγοντα. Την Δημοκρατία. Την δημοκρατία που τσαλαπάτησε με απίστευτο τρόπο προκειμένου να εξαλείψει τα εμπόδια που αντιστέκονταν στον αμοραλισμό του. 


*Ο Μάκης Κοψίδης είναι υπεύθυνος τους Γραφείου Τύπου του κόμματος «Δημοκράτες».

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading