Τρέμουν τον Πολάκη

Από τη Σύνταξη

Είχαμε καιρό να παρέμβουμε σε ζητήματα που αφορούν την πολιτική στην χώρα μας αλλά δεν αντέξαμε άλλο, πρέπει κάποια πράματα να μπουν στην σωστή λογική. Το σύστημα τρέμει όποιον μπορεί να το ρίξει μόνο και μόνο με τον λόγο του και το ήθος του. Έναν από αυτούς που τρέμουν είναι ο Πολάκης, που αν και ο ίδιος το ψιλογουστάρει, τρώει την λάσπη του αιώνα, αλλά τον ίδιο τον Πολάκη δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.

Πάμε όμως στο δια ταύτα και σε μια κυρία που κανονικά δεν θα έπρεπε να την γνωρίζουμε ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να της δίνουμε καμία σημασία. Μια κυρία εν ονόματι Ειρήνη Αγαπηδάκι, που βγήκε από το μανίκη του πρωθυπουργού, και είναι η συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά των μεταναστών. Η κυρία αυτή που είναι υψηλού επιπέδου, είχε γράψει το 2017 τα εξής για τον τότε υφυπουργό υγείας:

Ήταν ένα μικρό Πολάκι…

Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!»

Έτσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία.

Οτιδήποτε αρκεί να μην συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι.

Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό.

Και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα, αυτή η κυρία που από τα γραφόμενά της φαίνεται ως ψυχικά ασθενής, πως μπορεί να προστατέψει τα ασυνόδευτα παιδιά; Είναι δυνατόν μια κυρία που στον δημόσιο λόγο έγραφε για σκατάκια και τουαλέτες και μικρά πολάκια για έναν υπουργό, να την πάρουμε στα σοβαρά. Το πρόβλημα ήταν, είναι και θα είνα ο Πολάκης, ναι το πιστεύουμε, αλλά η αριστερά δεν πτοείται ούτε από απολειφάδια τηε ιστορίας σαν την εν λόγω κυρία, ούτε από ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς. Η ενδιαφέρουσα ανάλυση της ψυχικά ασθενούντος κρύβει τον φόβο τους απέναντι σε έναν πρώην υπουργό που μπορεί να είναι αθυρόστομος αλλά δεν λέει ψέμματα και το όνομά του είναι Παύλος Πολάκης.

Η εν λόγω συντονίστρια εαν πληροί τις προϋποθέσεις για την θέση που ανέλαβε ως προς τα πτυχία και ενδεχόμενα κάποια προϋπηρεσία, δεν θα μας απασχολήσει. Μπορεί όντως να πληροί τα τυπικά προσόντα, το θέμα είναι όμως τι θα δείξει το ψυχιατρικό τεστ. Και βέβαια το πιο σημαντικό είναι το ήθος της, που έχει χαθεί μέσα από τα γραφόμενα της. Δυστυχώς η επιλογή του πρωθυπουργού βασίζεται με το πόσο υβριστικά κινείται ενάντια στην αντιπολίτευση, ακόμα και αν χρησιμοποιούμε για τον υβρισμό παραμυθάκια με σκατάκια. Τότε και μόνο τότε ένας πολίτης έχει θέση σε αυτή την κυβέρνηση. Αυτό έχει αποδειχτεί με πολλές επιλογές που έχει κάνει ο πρωθυπουργός. Εμείς το μόνο που καλούμε τον λαό να κάνει, είναι να αναλογιστεί τις ευθύνες του, γιατί αυτός ο λαός είναι συνυπεύθυνος για το έγκλημα που συντελείται στην χώρα, και κάθε φορά που το ξεχνάει, θα είναι εκεί ένας Πολάκης να μας θυμίζει την ιστορική ευθύνη της νίκης ενός διεφθαρμένου καθεστώτος που εισάγεται στην χώρα μας.

Σχολιάστε Ελεύθερα