15 Νοεμβρίου του 1973:Το χρονικό της δεύτερης μέρας του πολυτεχνείου

Πολύ περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στους γύρω δρόμους, ιδίως μετά το μεσημέρι χιλιάδες απλοί πολίτες υπάλληλοι εργάτες και μαθητές που έχουν σχολάσει. Συγκρούονται άφοβα με την αστυνομία που τους εμποδίζει να ενωθούν με τους φοιτητές, καταφέρνουν πολλοί να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του πολυτεχνείου το 1973

Η φοιτητική κινητοποίηση εξελίσσεται σε λαϊκό ξεσηκωμό, το φασιστικό στρατιωτικό καθεστώς για πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά σε τέτοιας έντασης και διάρκειας εξέγερση.

Φτιάχνεται ισχυρότερος ραδιοφωνικός πομπός, η φωνή των Ελεύθερων Πολιορκημένων ακούγεται ακόμη πιο δυνατά και μακριά.

«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλάει ο ραδιοφωνικός σταθμός των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων φοιτητών, των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων»

«Εδώ Πολυτεχνείο! Λαέ της Ελλάδας το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για την Δημοκρατία»

Το απόγευμα φτάνουν και 300 φοιτητές από την Πάτρα. Σπάνε τον κλοιό της αστυνομίας και μπαίνουν στο Πολυτεχνείο από την πύλη της οδού Στουρνάρη.

Το βράδυ εκλέγεται νέα 32μελής Συντονιστική. Επτά μέλη της προέρχονται από την Αντι-ΕΦΕΕ, οκτώ από τον Ρήγα Φεραίο. Τα υπόλοιπα είναι αριστεριστές, αναρχικοί και ανένταχτοι.

Πρωτοσέλιδο της εποχής

Συλλογικότητες Λαμίας

Υ.γ: Για το χρονικό της πρώτης ημέρας δείτε εδώ

2 thoughts on “15 Νοεμβρίου του 1973:Το χρονικό της δεύτερης μέρας του πολυτεχνείου

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock