Γ. Μπαλάφας: Θα πρέπει οι λύσεις να βρίσκονται μέσα από δημοκρατικές οδούς και διάλογο

Αποσπάσματα συνέντευξης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (στους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χ. Κούτρα)

Για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στους χώρους των Πανεπιστημίων και τις αστυνομικές ενέργειες

«Δεν θα πρέπει να μένουμε σε περιπτωσιολογίες, αλλά να βλέπουμε την γενική εικόνα. Αυτές τις μέρες ζούμε μία έξαρση γεγονότων, αποτέλεσμα της εφαρμογής από την κυβέρνηση του δόγματος “Νόμος και Τάξη”. Γιατί όμως τώρα; Διότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στο πολιτικό επίπεδο εξαιτίας μίας σειράς άστοχων χειρισμών και αντιλαϊκών θέσεων. Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό για παράδειγμα εμφανίζουν έντονη διγλωσσία και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε ακροδεξιές –ρατσιστικές φωνές από την μία πλευρά και στις εκ των έσω αντιδράσεις από την άλλη. Επίσης βλέπουν ότι η υπόθεση της ψευτοσκευωρίας που έστησαν ενάντια στον Δ. Παπαγγελόπουλο δεν τους “βγαίνει”, ενώ το πραγματικό σκάνδαλο της Novartisπαραμένει και, μάλιστα, έχουμε και ανησυχητικές για την κυβέρνηση εξελίξεις. Στο φορολογικό νομοσχέδιο πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται η προεκλογική εξαπάτηση της μεσαίας τάξης.

Όλα αυτά συνθέτουν μία πολύ προβληματική εικόνα για την κυβέρνηση γι΄ αυτό επιλέγουν να αλλάξουν την ατζέντα “εκμεταλλευόμενοι”και την επέτειο της φοιτητικής και λαϊκής εξέγερσης ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών της 17ης Νοεμβρίου 1973. Με απρόκλητες επεμβάσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με την έφοδο στο μπαρ στο Γκάζι και με την κακοποίηση πολίτη στα Εξάρχεια, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και πυροδοτούν το κλίμα για να προκαλέσουν αντιδράσεις, ώστε να θέσουν σε εφαρμογή τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και να πετύχουν τον στόχο της αλλαγής της ατζέντας.

Εμείς είμαστε υπέρ της δημοκρατικής εξέλιξης, των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και σαφέστατα απέναντι σε πρακτικές ελεγχόμενες που θέλουν τη “μπαχαλοποίηση”. Όλα αυτά πληγώνουν το πολιτικό μας σύστημα και την αξιοπιστία μας. Θα πρέπει οι λύσεις να βρίσκονται μέσα από δημοκρατικές οδούς και διάλογο. Το δικαίωμα στη διαδήλωση όπως και το πανεπιστημιακό άσυλο είναι ευρωπαϊκές κατακτήσεις αιώνων και μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις. Προφανώς, όπου υπάρχουν παραβατικότητα και εγκληματικότητα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση τους κανόνες του Κράτους Δικαίου.»

Για την εξέταση του Κ. Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή

«Είναι θετικό ότι η διαδικασία των δύο υποθέσεων, δηλαδή, η ψευτοσκευωρία ενάντια στον Δ. Παπαγγελόπουλο και η υπόθεση του πραγματικού σκανδάλου της Novartis, προχωρούν παράλληλα και δεν έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να το κουκουλώσουν».

Για την προανακριτική συγκεκριμένα, είναι πολύ ενδιαφέρον ότιο κ. Φρουζής μίλησε επί 40 λεπτά και δεν είπε λέξη για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Από την πλευρά μας,αναμένουμε να θέσουμε στον κ. Φρουζή τις ερωτήσεις μας και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να ακούσουμε τις απαντήσεις του σχετικά με παλιότερη δήλωσή του που είπε: “…είμαστε οι πρώτοι που ξέρουμε τι θα συμβεί στο υπουργείο Υγείας. Τα ίδια άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις μας πληροφορούν πριν τις πάρουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τους επηρεάζουμε εκ των προτέρων…”».

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock