Γ. Μπαλάφας: Η κυβέρνηση επιβραβεύει πρόσωπα ανιστόρητα όπως η Κεραμέως και η Μιχαηλίδου

Αποσπάσματα συνέντευξης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον ρ/σ «ΕΛΛΑΔΑ 94,3 fm»

Σε σχέση με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας και της υφυπουργού Εργασίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Χθες γιορτάζαμε την επέτειο του “ΟΧΙ” ενάντια στον γερμανικό ναζισμό και τον ιταλικό φασισμό. Είναι αδιανόητο ότι υπήρξε διάγγελμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 από την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, την πλέον αρμόδια υπουργό, χωρίς καμία αναφορά στον φασισμό και στον ναζισμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται η δήλωση της υφυπουργού κ. Μιχαηλίδου ότι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ο εθελοντισμός. Μία δήλωση που δείχνει το πόσο ανιστόρητη είναι η ίδια αλλά και το πόσο η προσπάθεια προβολής του ιδεώδους περί ‘’αριστείας” δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ελιτισμό. Μία οπτική της αριστείας που σπέρνει την έννοια του διαχωρισμού σε μία ιδιαίτερα τρυφερή ηλικία, όπως αυτή παιδιών του δημοτικού. Είναι άλλο ζήτημα το να υπάρχει ένα σύστημα που θα βοηθάει τον “καλό” μαθητή να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες του μέσα στο σχολείο και άλλο να υπάρχουν διακρίσεις.

Αυτές τις απόψεις προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση, επιβραβεύοντας πρόσωπα ανιστόρητα, όπως η κ. Κεραμέως και κ. Μιχαηλίδου.»

Σε σχέση με την μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή

«Είναι ξεκάθαρο ότι η στάση μας ως αξιωματική αντιπολίτευση προκύπτει μέσα από την προγραμματική αντιπολίτευση και όχι στη βάση μίας στείρας κριτικής, όπως αυτής που είχε υιοθετήσει η ΝΔ, σχεδόν αμέσως μετά την ανάδειξή μας σε κυβέρνηση. Νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, περίπου δύο μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων μας.

Όμως, θα πρέπει να πω ότι, δεδομένου του σύντομου χρονικού διαστήματος διακυβέρνησης, ο κόσμος δεν έχει ακόμα διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη. Ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι μέρος του νομοθετικού έργου αυτής της κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια δικών μας προτάσεων, φυσικά με δυσμενέστερους όρους. Όποιο νομοθέτημα έχει την αποκλειστική υπογραφή αυτής της κυβέρνησης , όπως το πρόσφατο “αναπτυξιακό” αναδεικνύει την πρόθεση εξυπηρέτησης των βιομηχάνων, των λίγων και των “κολλητών”.»

Σε σχέση με την προσπάθεια αποκλεισμού από την προανακριτική επιτροπή των Τζανακόπουλου – Πολάκη

«Η όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσπάθεια αντιπερισπασμού από το ουσιαστικό ζήτημα που είναι η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με το σκάνδαλο της Novartis. Θα έλεγα μάλιστα ότι το ΚΙΝΑΛ λειτούργησε εν είδει “λαγού” της ΝΔ.

Σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι όλο αυτό είναι μία ψευτοσκευωρία και μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις του κ . Γεωργιάδη στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της Ελβετίας θα πρέπει να μας πει πώς γνωρίζει ότι δωροδοκούνται πολιτικοί και ποιοι είναι αυτοί.»

Σχολιάστε Ελεύθερα