Τέσσερις παιδικές χαρές στο Δήμο Δυτικής Λέσβου από το Πράσινο Ταμείο

Εγκρίθηκε σήμερα η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου που αφορά στην αναβάθμιση επιπλέον τεσσάρων παιδικών χαρών. Η έγκριση αυτή έχει μάλιστα μία ιδιαίτερη σημασία, αφού αποτελεί μία από τις πρώτες που χρηματοδοτούνται στη Λέσβο από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου – όπως έκανε γνωστό – είχε ολοκληρώσει τις μελέτες και είχε καταθέσει την πρόταση χρηματοδότησης 230.000 ευρώ από τον περασμένο Ιούλιο. Αφορά στην κατασκευή παιδικών χαρών σε Αγία Παρασκευή,  Μόλυβο, Παράκοιλα, και Σκουτάρο. Αναλυτικότερα η μελέτη αποσκοπεί στη βελτίωση υφιστάμενων χώρων για παιδιά, ώστε να αποτελούν ασφαλείς παιδοτόπους κατά τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Η επιλογή τους έγινε βάσει της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζουν σε συνάρτηση με τις εκτεταμένες φθορές που εμφανίζει σήμερα ο εξοπλισμός τους, ο οποίος θα αντικατασταθεί πλήρως.

Να σημειωθεί ότι 30 Νοεμβρίου δημοπρατείται το έργο για τις άλλες 13 παιδικές χαρές του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με τη δημοτική αρχή να έχει δεσμευτεί πως στόχος της είναι κάθε χωριό να έχει πολύ σύντομα και μία παιδική χαρά.

Ο δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε: «Μία ακόμη πρότασή μας για χρηματοδότηση εγκρίνεται και επιβραβεύει τη μεθοδική δουλειά μας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Το ότι καταφέραμε ως νεοσύστατος Δήμος να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο που δεν έχει χρηματοδοτήσει πολλές δράσεις στη Λέσβο, έχει την ξεχωριστή σημασία του και ανοίγει νέα πεδία για την αναπτυξιακή μας πορεία».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα