Ο “Αειθαλής Κήπος” του Λαϊκισμού

Γράφει ο Χρ.Ι.Στεφανάδης για το πρώτο θέμα

Λαϊκισμός είναι η εσκεμμένη ανειλικρίνεια. Είναι η διάδοση θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι η παράθεση ψευτοδιλημμάτων που προκαλούν διχασμό του κοινωνικού συνόλου.

Τον Λαϊκισμό συμπληρώνει η Δημαγωγία. Δηλαδή, πολιτική ρητορεία που προσπαθεί να παρασύρει τον λαό στοχεύοντας στο συναίσθημα και όχι στη λογική.

Μέχρι σήμερα η Ιστορία μας έχει καταγράψει πολλούς δημαγωγούς και λαϊκιστές στην πολιτική ζωή.

Το φαινόμενο όμως του λαϊκισμού και της δημαγωγίας της “νεομαρξιστικής”(;) αριστεράς που βίωσε και βιώνει ο ελληνικός λαός, ίσως δεν έχει προηγούμενο.

Η ελληνική αριστερά πίστευε, σύμφωνα με την νεομαρξιστική θεωρία, ότι υπεύθυνη για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ήταν η μεγαλοαστική τάξη. Η δοκιμασία όμως της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, απέδειξε ότι η ελληνική μεγαλοαστική τάξη δεν ήταν η υπεύθυνη για την πτώχευση της χώρας. Η ελληνική οικονομία αποδείχτηκε ότι είχε παρασιτικό ρόλο και είχε προσκολληθεί σε ξένα κράτη και διεθνείς αγορές. Με την παγκόσμια όμως οικονομική κρίση, η ελληνική οικονομία εγκαταλείφθηκε.

Και μέσα σε αυτή την κρίση, οι νεομαρξιστές, χρησιμοποιώντας τις πλέον ακραίες λαϊκίστικές μεθόδους και πρακτικές, κατέλαβαν την εξουσία, την άσκησαν ανεπιτυχώς και συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές και ως αντιπολίτευση…

Η παγκόσμια κοινότητα, είναι μπροστά σε ένα αόρατο εχθρό.

Ένα ιό, που διασπείρεται με μεγάλη ταχύτητα, προκαλεί μια πρωτόγνωρη πανδημία και εκατόμβη νεκρών…

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα, αντέδρασε ταχύτατα και τεράστιος όγκος πληροφοριών αθροίζεται καθημερινά. Πληροφορίες που αφορούν την φύση του κορωνοϊου, τον τρόπο μετάδοσης , την κλινική συμπτωματολογία της νόσου που προκαλεί και τις αποτελεσματικές θεραπευτικές παρεμβάσεις. Σε χρόνο – ρεκόρ, παρασκευάσθηκαν, δοκιμάσθηκαν και είναι έτοιμα για μαζική χρήση, εμβόλια.

Και ενώ ο χρόνος, σε κανονικές συνθήκες, που απαιτείται από την αρχική φάση παρασκευής ενός εμβολίου, μέχρι την διάθεσή του για μαζική χρήση , είναι μέχρι και πέντε χρόνια, για τα νέα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό, ο χρόνος συμπιέσθηκε σε λιγότερο από δέκα μήνες!… Και αυτό, χωρίς καμία έκπτωση στους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Με πολύ πρόσφατη ανακοίνωση μεγάλη φαρμακευτική εταιρία, παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα και ως προς την ασφάλεια και ως προς την αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου που προωθεί.

Το πρώτο κύμα της πανδημίας, η χώρα μας το αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία. Αυτό καταγράφηκε με αντικειμενικά αριθμητικά δεδομένα, αναγνωρίσθηκε από την διεθνή κοινότητα και κατάταξε την χώρα μας μεταξύ των ελαχίστων που είχαν αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της νόσου. Παρά την επιτυχία αυτή, η κυβέρνηση δεν επαναπαύθηκε. Με ταχείς ρυθμούς, στελέχωσε το σύστημα υγείας με πάνω από 6000 υγειονομικούς και το κυριότερο, κατάφερε να διπλασιάσει τις κλίνες εντατικής θεραπείας, (σε πάνω από χίλιες…) γεγονός που φέρνει την Ελλάδα , σε σχέση με τον πληθυσμό της , στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα η χώρα μας ευρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Πιθανόν μια μετάλλαξη του ήδη επικίνδυνου ιού, τον έχει καταστήσει ακόμα επικινδυνότερο , να μεταδίδεται ευκολότερα και να μην φείδεται καμιά ηλικίας…

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των βαριά πασχόντων που χρειάζονται διασωλήνωση, κατακλύζουν το σύστημα υγείας, Το σύστημα όμως ακόμα αντέχει. Σκηνές που είδαμε στην γειτονική Ιταλία πριν από μήνες , σίγουρα μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας μας και ελπίζω να μην υπάρξουν. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο, έκαναν και κάνουν το μέγιστο δυνατό για την αντιμετώπιση της κρίσης….

Σε αυτό το περιβάλλον και σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο, η αξιωματική αντιπολίτευση , επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναζητά (ανύπαρκτες) ευθύνες και απαιτεί την απομάκρυνση του Υπουργού Υγείας, ζητώντας Υπουργό κοινής αποδοχής! Η ίδια αντιπολίτευση, που ως κυβέρνηση παρέδωσε κάτω από 600 κλίνες εντατικής θεραπείας και ένα σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις!

Λαϊκισμός σε πλήρη έκφραση σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα!

Αλλά πως μπορεί επιτέλους να αντιμετωπισθεί ο “αειθαλής κήπος του λαϊκισμού ”, ώστε να πάψει να είναι “αειθαλής”;

Ο λαϊκισμός, που υποσκάπτει διαχρονικά την χώρα μας και διχάζει τους Έλληνες;

Κατά τη γνώμη μου, ένας είναι ο αποτελεσματικός τρόπος: η ενημέρωση του λαού σε όλα τα επίπεδα. Ενημέρωση που θα βοηθήσει στην κατανόηση των προβλημάτων και των εφικτών λύσεων με ρεαλισμό.

Και διάχυση της Παιδείας σε όλους.

Αφού η Παιδεία θα θωρακίσει τον λαό πρωτογενώς και διαχρονικά, ούτως ώστε να μπορεί αβίαστα αυτός να διακρίνει τους λαϊκιστές αλλά και τους “νεολαϊκιστές“ και να τους απομονώνει, καθιστώντας τους ακίνδυνους για τη Δημοκρατία και την κοινωνία.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock