Επιδόθηκε το κείμενο των υπογραφών κατά της απαγόρευσης του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη

Το κείμενο των υπογραφών ενάντια στην απαγόρευση των συναθροίσεων και του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη επέδωσε αντιπροσωπεία όσων υπογράφουν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Επίσης, επιδόθηκε και στο μέγαρο Μαξίμου το οποίο εκ μέρους του πρωθυπουργού το παρέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Στις δύο συναντήσεις συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25.

Στο τέλος της συνάντησης με την ΠτΔ, ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε την υποκρισία της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη της στα ΜΜΜ και τους χώρους δουλειάς και πρόσθεσε ότι το εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι τηρεί τα υγειονομικά μέτρα καλύτερα από ό,τι η κυβέρνηση και το κράτος «γιατί ενδιαφερόμαστε για τη ζωή των εργαζομένων, πρώτα από όλα. Επομένως, η όλη αυτή απόφαση της κυβέρνησης θυμίζει άλλες εποχές και καλούμε το λαό να την πληρώσει με το ανάλογο νόμισμα».

Ο Νίκος Τριανταφύλλου, εκ μέρους του ΣΦΕΑ 1967 – 1974 τόνισε ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν πρέπει να περιστέλλονται, από τη στιγμή μάλιστα που ο Σύνδεσμος έχει αποδείξει στην πράξη ότι παίρνει όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας σε κινητοποιήσεις.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπροσωπεία συμμετείχε η Ολγα Γεροβασίλη η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «ο φετινός εορτασμός της 17ης Νοέμβρη δεν μπορεί να γίνει με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών και τη διεξαγωγή της πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Για το λόγο αυτό, θα τιμήσουμε την επέτειο με συμβολικό τρόπο, τηρώντας όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις». Πρόσθεσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μετατρέψει την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία για την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού».

Στη συνάντηση από το ΜέΡΑ25 συμμετείχε η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία δήλωσε: «Για μας είναι πολύ σημαντικό να προασπίζουμε τη δημοκρατία, αλλά παράλληλα να προασπίζουμε και την υγεία των πολιτών και δεν το έχουμε παραβιάσει. Για μας δεν υπάρχει το ένα ή το άλλο. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική η κυβέρνηση ούτως ώστε να μη διχάσει την κοινωνία με τέτοιου είδους αποφάσεις».

Νωρίτερα έγινε διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή από συνδικαλιστές και εκπρόσωπους μαζικών φορέων, οι οποίοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Το κείμενο επιδόθηκε στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα.

902

One thought on “Επιδόθηκε το κείμενο των υπογραφών κατά της απαγόρευσης του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη

Σχολιάστε Ελεύθερα