Παραίτηση της Τερέζα Μέι στις 7 Ιουνίου

Το πολιτικό δράμα του Brexit έχει φτάσει στην κορύφωσή του. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός μην έχοντας πια τις αντοχές και μάλλον τα προσόντα να προχωρήσει στην διαδικασία του Brexit, αποφάσισε να παραιτηθεί με δάκρυα στα μάτια και να ανακοινώσει ότι θα φύγει από τη προεδρία των συντηρητικών  στις 7 Ιουνίου.

Μέχρι οι Συντηρητικοί βέβαια να ορίσουν τον διάδοχο η Τερέζα Μέι θα είναι πρωθυπουργός αλλά νομίζουμε ότι πλέον όντας στα έσχατα της θητείας της, είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει κάτι θετικό για τη χώρα της. Απέτυχε, άλλωστε το είπε και η ίδια.

Στη συνάντηση που είχε με τον σερ Γκράχαμ Μπράντλει τόνισε ότι θα πρέπει τώρα κάποιος άλλος να αναλάβει τη διαδικασία του Brexit. 20 υπουργοί του κόμματος φαίνεται πως έχουν βάλει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του κόμματος και του πρωθυπουργού. Ο πιο πιθανός διάδοχος είναι ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος Λονδίνου και  υπουργός των εξωτερικών της χώρας μέχρι τον Ιούλιο του 2018. Θα δούμε βέβαια ποιος θα την αντικαταστήσει λίαν συντόμως.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει πως ανεξαρτήτως αν υπάρχει συμφωνία ή όχι, η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου του 2019. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 20 Ιουλίου, άρα από τα μέσα του καλοκαιριού θα έχουμε άλλο πρωθυπουργό. Να θυμίσουμε ότι η Βρετανία συμμετέχει στις ευρωεκλογές για τελευταία φορά μέχρι την στιγμή που θα επισημοποιηθεί το διαζύγιο εκτός εάν γίνει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, όπου οι πιθανότητες πια είναι λιγοστές.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock