Οι γυναικείοι σύλλογοι της Σάμου συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία

Mε κεντρικό σύνθημα: «Η μάσκα είναι μέσον προστασίας της υγείας του λαού, όχι φίμωτρο», οι Γυναικείοι Σύλλογοι Σάμου μέλη της ΟΓΕ καλούν “εργαζόμενες, άνεργες, νέες γυναίκες, αυτοαπασχολούμενες, συνταξιούχες, να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 του Νοέμβρη”.

Οι γυναίκες – όπως αναφέρουν – “αντιδρούν στον νέο αντεργατικό νόμο που επιβάλλει 10ωρη δουλειά και προωθεί μισθό των 200 ευρώ”. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την επέκταση της τηλεργασίας και της ευελιξίας που «τσακίζει, παραπέρα, την οικογενειακή, προσωπική ζωή μας, την έλλειψη μέτρων προστασίας της μητρότητας, τον αποκλεισμό των νέων εργαζόμενων μητέρων από την άδεια και το επίδομα άδειας μητρότητας».

Επίσης κατηγορούν την κυβέρνηση, “για πλήρη αδιαφορία για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες, στα σχολεία με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες υπερματάδοσης του ιού, αλλά και για την μείωση στον προϋπολογισμό του 2021, της κρατικής δαπάνης κατά 600 εκ. ευρώ”.

Τέλος όσον αφορά στον σεισμό της Σάμου οι γυναικείοι σύλλογοι του νησιού κάνουν λόγο για “μεγάλη αργοπορία από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού για την εφαρμογή, ακόμα και αυτών των μέτρων που είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, για την ανακούφιση των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ης του Οκτώβρη”.

“Δεν θα τους αφήσουμε. Ενώνουμε την φωνή μας με τα συνδικάτα, μετατρέπουμε την ατομική μας ευθύνη σε συλλογικό αγώνα για να προστατέψουμε την υγεία μας, την ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, τα δικαιώματα μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων», καταλήγει ανακοίνωση.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading