Ορκίστηκε ο Τέρενς Κουίκ ανεξάρτητος βουλευτής

Ορκίστηκε βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Θανάση Παπαχριστόπουλο, τυπικά μεν βουλευτή των ΑΝΕΛ, αλλά επί της ουσίας συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ορκωμοσία του κ. Κουίκ δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος φώναζε προς το μέρος του: «Ντροπή σου ντροπή σου! Πήγαινες και προσκυνούσες τα μνημεία, έλεγες ότι δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα της Μακεδονίας και τώρα στέλνεις επιστολή που λες ότι θα ψηφίζεις τα ν/σ του ΣΥΡΙΖα. Πρέπει να ντρέπεσαι, να παραδώσεις την έδρα σου».

«Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι τελευταία ημέρα»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, έστειλε παράλληλα επιστολή παρόμοια με εκείνη των «6» (ουσιαστικά των 5 πλέον, αφού παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος) στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία εκχωρεί την ψήφο του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα νομοσχέδια «μέχρι την τελευταία μέρα» όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».  

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading