Αίτημα του Κ. Μουτζούρη για μετάθεση έναρξης του “Εξοικονομώ” το 2021

Μετά και από σχετικό αίτημα του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου του ΤΕΕ, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου υποστηρίζει την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021.

Σε επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, τονίζει: “Είναι γεγονός πως οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δυσκολεύουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μεγάλης μερίδας πολιτών. Είναι απαραίτητη λοιπόν η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021, καθώς εξαιτίας της επικινδυνότητας του ιού και της αύξησης των κρουσμάτων, καθίστανται ιδιαιτέρως χρονοβόρες, επικίνδυνες και δύσκολες στην πραγματοποίησή τους, οι απαραίτητες διαδικασίες. Επιπλέον όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις σημαντικών ζητημάτων όπως είναι η υγειονομική κρίση, η μεταναστευτική κρίση, αλλά και οι επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων του σεισμού και των πλημμυρών σε Σάμο και Λέσβο, άλλωστε η νήσος Σάμος όσο και οι Δημοτικές Ενότητες Πολιχνίτου και Καλλονής Λέσβου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Τέλος, ζητεί να εξετάσει το αίτημα, “το οποίο είναι λογικό και θα βοηθούσε πολύ τους ακρίτες νησιώτες κατοίκους της Περιφέρειας , οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα και έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη του Κράτους δεδομένης και της ιδιαίτερα δύσκολης για τα οικονομικά τους συγκυρίας”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock