Νίκος Λαρδάς: Παλέψαμε και θα παλέψουμε με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα

Λαϊκή Συσπείρωση” χρόνια τώρα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε θέση σ’ όλα τα προβλήματα των Ικαριωτών, έχει διαλέξει μετερίζι, είναι με τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, με τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, με τους νέους και τις νέες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στη νέα δημοτική περίοδο».

Τα παραπάνω τονίζει στον «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Λαρδάς,υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δίνοντας το στίγμα για το περιεχόμενο της εκλογικής μάχης αλλά και για το ρόλο που ως δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Στέλιο Σταμούλο, έπαιξε τα προηγούμενα χρόνια.

Ορισμένα από τα βασικά μέτωπα που άνοιξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ως δημοτική αρχή, είναι: Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών, το σχολείο Ειδικής Αγωγής, τα ζητήματα της Προσχολικής Αγωγής, αναδεικνύοντας παράλληλα τον χαρακτήρα των σχεδιασμών της κυβέρνησης με το «νέο σχολείο». Πάλεψε μαζί με το λαό ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, όπως την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και στην πρωτοβουλία που πήρε ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Ανέδειξε προβλήματα στη συγκοινωνία των νησιών, δίνοντας βάρος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (δρομολόγια – τιμές – ασφάλεια κ.λπ.) και στη βελτίωση των εσωτερικών συγκοινωνιών, καταγγέλλοντας παράλληλα τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου. Σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, για πρώτη φόρα ο δήμος Ικαρίας έκανε παρέμβαση για τον ΠΕΣΔΑ και μετά από απόφαση του ΔΣ και Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, κατάθεσε πρόταση και διεκδικεί 13 εκατ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού, την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και την κατασκευή του ΧΥΤΥ. Επίσης, για πρώτη φορά στον δήμο Ικαρίας άνοιξε το θέμα του προσωπικού, στηρίζοντας τους σημερινούς συμβασιούχους, διεκδικώντας την άρση των απαγορευτικών διατάξεων για τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και την πρόσληψη τουλάχιστον 25 εργαζόμενων με πλήρη κρατική χρηματική κάλυψη.

Αλλο κρίσιμο ζήτημα που «πάλεψε» ο δήμος είναι το θέμα της Υγείας. Οργάνωσε κινητοποιήσεις στο υπουργείο, υποστηρίζοντας με ξεκάθαρο τρόπο και συγκεκριμένες θέσεις τις κινητοποιήσεις για τα Περιφερειακά Ιατρεία και το Κέντρο Υγείας. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες που δημιουργούν προϋποθέσεις για την δημιουργία προνοιακής δομής για τους απόμαχους της ζωής. Ακόμα, προχώρησε σε παρεμβάσεις που θα αφορούν τις χρήσεις γης και τον χωροταξικό σχεδιασμό στο νησί, ενώ για πρώτη φορά στον δήμο Ικαρίας μπήκε το θέμα «κατοχύρωσης» των δασικών εκτάσεων στην οροσειρά της Ικαρίας ως δημοτικών, διεκδικώντας με βάση απόφαση του ΔΣ νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, σημαντική προσπάθεια έγινε για την ανάδειξη των δυνατοτήτων των ιαματικών πηγών και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ικαρίας. Τέλος, αξιόλογη ήταν η δραστηριότητα στον τομέα του Πολιτισμού, με τη διαμόρφωση υποδομών και τη διοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων χωρίς αντίτιμο.

Λέει στον «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Λαρδάς: «Δεν παραμυθιάζουμε ότι μέσα σε συνθήκες σήψης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος εμείς θα κάνουμε μια νησίδα παραδείσου στην Ικαρία. Μπορούμε όμως να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε της πολιτικές επιλογές που συνθλίβουν το λαό και σώζουν το κεφάλαιο. Μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε, όπως παροχές Υγείας για όλους, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, ακτοπλοϊκή σύνδεση, δρόμους, διαχείριση απορριμμάτων χωρίς επιπλέον χαράτσια, έργα και υπηρεσίες στον τομέα της διαχείρισης υδάτων ώστε να μην πούμε το νερό νεράκι».

Και καταλήγει: «Το καλύτερο έργο μας δεν παίχτηκε ακόμα… Είναι αυτό της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και δράσης που θα πηγαίνει κόντρα στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, θα είναι στο πλάι του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στο έργο που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε “πρωταγωνιστής” θέλουμε να είναι ο ίδιος ο λαός και “χορηγοί” οι αγώνες μας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading