Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το αεροδρόμιο Χίου ύψους 31 εκ ευρώ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε σήμερα το έργο της επέκτασης του διαδρόμου και της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 31.128.951εκ. ευρώ όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. 

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το αεροδρόμιο Χίου ύψους 31 εκ ευρώ
aer

Ο χρόνος περάτωσης του έργου υπολογίζεται ότι τα είναι 2 με 2,5 χρόνια.

“Ένα όνειρο γενιών γίνεται πραγματικότητα! , αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μηταράκης. Μετά από ένα χρόνο συστηματικής προσπάθειας, ολοκληρώσαμε όλα τα βήματα. Πετύχαμε την έγκριση της  τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων, τη διενέργεια διαγωνισμών και την υπογραφή συμβάσεων με τεχνικούς συμβούλους. Είδαμε  να πραγματοποιούνται επιτόπιες μελέτες.

Λάβαμε  την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Φθάσαμε στο τελικό βήμα, την προκήρυξη του έργου μέσα  στις επόμενες εβδομάδες, ώστε να δούμε την υλοποίηση, να δούμε το εργοτάξιο μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης το διάστημα αυτό εγκρίθηκε η αύξηση της πίστωσης  για την ολοκλήρωση του έργου της οδού Χρήστου και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η μετατόπιση της παραλιακής οδού.

Ομοίως προχωράμε όλα τα έργα που συζητούσαμε μαζί προεκλογικά. Νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου, πετύχαμε την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που εκκρεμούσε από το 2015, την παραλαβή της εργολαβίας από τον έκπτωτο εργολάβο. Ρυθμίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,εξασφαλίσθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού και δημοπρατήθηκε το έργο, υπάρχει ανάδοχος.

Αναφορικά με το κτίριο που στεγάζεται το Πρωτοδικείο Χίου, εγκρίθηκε η μελέτη επισκευής, εκδόθηκε η άδεια μικρής κλίμακας και   δημοπρατήθηκε και αυτό το έργο.

Κόρης Γεφύρι, ξεκίνησαν οι εργασίες για τον έλεγχο του φράγματος από την  ερευνητική ομάδα, τον Φεβρουάριο θα έχουμε πλέον ολοκληρώσει και αυτή την διαδικασία.

Φίλες και Φίλοι, αφήνουμε πίσω 5 χρόνια μιζέριας, 5 χρόνια στασιμότητας, 5 χρόνια μεταναστευτικής κρίσης. Και με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και σχέδιο προχωράμε τα μεγάλα έργα. Για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας. Προχωράμε μαζί!” καταλήγει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock