Όταν το εθνικιστικό δηλητήριο μπαίνει σε παιδιά των σχολείων

Από τη σύνταξη

Όταν το εθνικιστικό δηλητήριο μπαίνει σε παιδιά των σχολείων

Μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Μαζεύτηκαν 1000 με 1500 άτομα, τα οποία αν και θεωρήθηκε μικρό νούμερο συμμετοχής δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο αν σκεφτούμε πως 1500 μαθητές σε μια πόλη 350.000 ανθρώπων κατέβηκαν στους δρόμους.

100 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην πόλη για τη συμφωνία των πρεσπών, επίσης καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Στα μαθητικό συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών οι συμμετέχοντες φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ενώ σταμάτησαν μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και αφού έψαλλαν τον εθνικό ύμνο φώναξαν συνθήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Θα μας πει τώρα κάποιος πως εάν φωνάξεις για την συμφωνία των Πρεσπών βαφτίζεσαι εθνικιστής. Θα απαντήσουμε σε αυτό το ρητορικό ερώτημα με γεγονότα και μετά θα πούμε την άποψή μας. Οι μαθητές φώναζαν στο συλλαλητήριο το περίφημο εθνικιστικό σύνθημα του δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ Σκοπιανέ-Σκοπιανέ.

Στοιχείο νούμερο 2 η Χρυσή αυγή στο site της και φανταζόμαστε και στα έντυπά της αποθεώνει τις μαθητικές αυτές πορείες και καταλήψεις. Γράφουν χαρακτηριστικά:

Με τις Ελληνικές Σημαίες ψηλά η αφυπνισμένη μαθητιώσα Νεολαία αγωνίζεται ενάντια στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Και τώρα πάμε στο στοιχείο νο 3, λίγο μετά τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις τρεις μαθητές από δυο επάλ του γνωστού σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας επιτέθηκαν σε μαθητές της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια έξω από τα σχολεία. Η ΚΝΕ στα συγκεκριμένα σχολεία έχει μια πληθώρα μελών και επειδή ακούστηκε ότι τα σχολεία αυτά ετοιμάζονται να κάνουν καταλήψεις με εθνικιστικό περιεχόμενο σπεύσανε να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους και δέχτηκαν επίθεση, όπου απαντήθηκε δυναμικά σύμφωνα με την ΚΝΕ και σε όσα είπε στο περιοδικό Alfavita.

Η απάντηση λοιπόν αν συνδέσουμε αυτά τα γεγονότα με άλλα είναι προφανώς πως τα παιδιά αυτά έχουν εμποτιστεί με το εθνικιστικό δηλητήριο. Είναι κακό? Ναι είναι γιατί σήμερα διαδηλώνουν για την Μακεδονία, αύριο θα διαδηλώσουν για τους πρόσφυγες που θα πρέπει να φύγουν από τη γειτονιά τους, μεθαύριο θα μάθουν πόσο κακοί άνθρωποι είναι οι κομουνιστές, στη συνέχεια θα πουν την γνωστή φασιστική βλακεία ότι η σύγχρονη δημοκρατία στήθηκε πάνω στη μαρξιστική χούντα. Εχθροί τους θα γίνουν οι δημοκράτες, οι άπλυτοι κομμουνιστές όπως του αποκαλούν, οι αναρχικοί και βεβαίως το ίδιο το σύστημα και τελικά θα καταλήξουν δολοφόνοι.

Θύματα τους θα είναι οι μελλοντικοί Φύσσες, ο κάθε αντιρατσιστής και ο κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός πολίτης. Αυτό που θα σας πούμε λοιπόν είναι να απομακρύνεται τα παιδιά σας από τέτοιες εκδηλώσεις γιατί το μέλλον τους θα είναι δυσοίωνο. Πρώτος στόχος των φασιστών ήταν και είναι η νεολαία, που θέλουν να τις μεταλαμπαδεύσουν τις εθνικές αξίες και δίπλα σε αυτές να υπάρξει και το μίσος σε κάθε τι ανθελληνικό. Βεβαίως και υπάρχουν μη δημοκράτες κομμουνιστές και βεβαίως οι κομμουνιστές δεν είναι τα καλύτερα παιδιά αλλά η διαφορά είναι ότι οι κομμουνιστές εκτός του ότι συντρίψανε τις δυνάμεις του άξονα στο β’ παγκόσμιο πόλεμο, αγωνίστηκαν πρώτα για τη δημοκρατία και μετά για το σοσιαλισμό.

Οι κομμουνιστές ήταν στο πολυτεχνείο, ήταν αυτοί που αγωνιζόντουσαν πάντα με όραμα την πραγματική δημοκρατία και είναι και αυτοί που θα παλέψουν και για τα δικαιώματα και για την επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης σαφώς και με τις ατέλειές τους, που ποτέ όμως ιστορικά δεν ξέφυγαν από τη δημοκρατία. Για την ιστορία και μόνο η ΕΔΑ είχε ένα βασικό σύνθημα “Είμαστε η κάθε λέξη του συντάγματος”.

Στις δικτατορίες τους το σύνταγμα είχε καταργηθεί και οι άνθρωποι διώκονταν για τις ιδέες τους όχι για τις πράξεις τους.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO