Διοργάνωση στην Ελλάδα του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννη Μαραγκουδάκη, ότι ανατέθηκε στον ΠΟΙΑΘ και στην Ελλάδα η διεξαγωγή του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας με διμελές πλήρωμα.

Διοργάνωση στην Ελλάδα του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας

«Είναι τιμή για τη χώρα μας να φιλοξενήσει αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σ’ ένα αγώνισμα που πιθανότατα θα είναι το παρθενικό ανοικτής θάλασσας, το οποίο θα ντεμπουτάρει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2024 στο Παρίσι», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε:

«Είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί ιστορία το προσεχές καλοκαίρι με την άψογη διοργάνωση, η οποία θα στηριχθεί απολύτως και σε ότι χρειαστεί, ούσα υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως βέβαια και ο ετήσιος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “AEGEAN 600” (600 ναυτικά μίλια άνευ σταθμού) που θα διεξαχθεί παράλληλα και αποτελεί θεσμό για τον ΠΟΙΑΘ και τη χώρα μας.

Η πολιτική μας στηρίζει την εξωστρέφεια στον αθλητισμό, την επιστροφή της Ελλάδας εκεί που της αρμόζει, στην κεντρική παγκόσμια σκηνή του αθλητικού γίγνεσθαι και τέτοιες επιτυχίες σε ανάληψη διοργανώσεων την προωθούν, όπως προωθούν και τον κρίσιμο τομέα ανάπτυξης, εκείνον του αθλητικού τουρισμού», επισήμανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού καταλήγοντας σε «θερμά συγχαρητήρια» προς τον κ. Μαραγκουδάκη. 

Επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο Αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης (Offshore Racing Congress – ORC) επέλεξε τον ΠΟΙΑΘ για το «1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας Διμελούς Πληρώματος 2021» (2021 ORC Double Handed European Championship) αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες ομίλων από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία και θα διεξαχθεί από 4-10 Ιουλίου το προσεχές καλοκαίρι.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock