Αίτημα δημάρχου Ικαρίας για αύξηση λειτουργικών δαπανών των σχολικών επιτροπών

Επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας στον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη

Διαβάστε την επιστολή

Κύριε Γενικέ . 

 Σε συνέχεια της συνάντησης αντιπροσωπείας του δήμου και εκπρόσωπων φορέων του νησιού (Συνδικάτο Οικοδόμων – Σωματείο εργαζόμενων στον Τουρισμό – ΕΤΕ /ΔΕΗ – Σωματείο αυτοαπασχολούμενων, κλπ), με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντινου. Απευθυνόμαστε σε εσάς κατόπιν προτροπής του για να υποβάλουμε στις υπηρεσίες σας, αίτημα για την αύξηση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών επίτροπων του δήμου Ικαρίας.

 Για να κατανοήσετε πληρέστερα το θέμα σας επισυνάπτουμε σχετική επιστολή του Δήμαρχου Ικάριας, και σας γνωρίζουμε συνοπτικά ότι το κύριο θέμα που απασχόλησε την συνάντηση ήταν το αίτημα του δήμου Ικαρίας, να μην μπει στους κατοίκους το δίλημμα «φαγητό ή πετρέλαιο!» που μπαίνει σήμερα στον Ικαριώτη αλλά και σε όλους τους νησιώτες, και να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε:

  1. Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου (μείωση τουλάχιστον  50%)
  2. Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης & τα καύσιμα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.
  3. Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για εφοδιασμό πετρελαίου σε όλα τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υποδομές.
  4. Να δοθεί Οικονομική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι.
  5. Ως ελάχιστο δείγμα ανακούφισης να δοθεί έκτακτη αύξηση τουλάχιστον, των λειτουργικών δαπανών των σχολικών επίτροπων του δήμου Ικαρίας.

 Στο μόνο θέμα το οποίο διαφάνηκε πρόθεση αντιμετώπισης ήταν η αύξηση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών επίτροπων για την οποία ο Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών παρέπεμψε στα συναρμόδια υπουργεία (π.χ ΥΠ.ΕΣ) λέγοντας ότι αν υποβληθεί αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση μπορεί να ενισχυθεί από το Υπουργειο Οικονομικών.  Κατόπιν αυτών υποβάλουμε αίτημα για την αύξηση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών επίτροπων του δήμου Ικαρίας. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νησί μας. Αφού η τιμή  ξεκινάει από 1,38€ και το χειμώνα ενδέχεται να ξεπεράσει το 1,45€ το λίτρο!

Με  Εκτίμηση

Ο  Δήμαρχος   Ικαρίας

    Στέλιος   Σταμούλος

Σχολιάστε Ελεύθερα