Για την απεργία στην Ικαρία της 14ης Νοέμβρη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στην πλατεία Ευδήλου στην οποία καλούσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων, το Σωματείο των Εργαζομένων των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας.

Για την απεργία στην Ικαρία της 14ης Νοέμβρη

Οι προσπάθειες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού μέσα από τους άθλιους τακτικισμούς με τις ημερομηνίες που στόχευαν να μην πραγματοποιηθεί γενική απεργία κοινή σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για να αποδυναμωθεί η πάλη των εργαζομένων, να δημιουργηθεί κλίμα σύγχυσης και απογοήτευσης, πήραν την απάντησή τους.

Μεταξύ άλλων η Φιλιώ Τσαντέ η οποία χαιρέτησε από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών εξέθεσε το πρόβλημα της απουσίας γυναικολόγου και παιδιάτρων από το νησί και κάλεσε σε σχετική συζήτηση την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Ευδήλου.

Από το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου, Φανούρης Καρούτσος, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου.

Εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων τονίστηκε η αξία της απεργίας στις δεδομένες συνθήκες από την πρόεδρο του Συλλόγου, Σωτηρίου Αναστασία, ενώ στον χώρο της συγκέντρωσης συλλέχθηκαν υπογραφές ενάντια στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων Κορσεών.

Η Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σάμου και πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων Βαγγελιώ Λάκα επισήμανε: «Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα ως το 2060! Ήρθε η ώρα να βγούμε στο προσκήνιο! Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα, Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. (…) Η λύση είμαστε εμείς. Η δική μας οργάνωση, ο δικός μας αγώνας, Αξίζουμε ένα καλύτερο παρόν και στα παιδιά μας χρωστάμε ένα καλύτερο μέλλον.»

Τέλος, στην κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα