Για τις εκδηλώσεις της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας & ομάδας γυναικών του Αγ.Κηρύκου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τιμής των Γυναικών, που διοργάνωσε η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας την Κυριακή 8/3 στο Χριστό Ραχών. Γυναίκες αλλά και άνδρες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή στα 40 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, στο σπίτι της αείμνηστης Τριπόδη Πολυξένης που μαζί με άλλες πρωτοπόρες γυναίκες ίδρυσαν στο χωριό Αρέθουσα το σύλλογο.

Η πρόεδρος της Ε.Δ.Γ.Ι. Πόπη Λάκκα διάβασε το ψήφισμα φορέων για την 8η Μάρτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Σήμερα την εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμα δικαιώματα όχι μόνο στην εργασία, αλλά σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Ο μεγάλος βαθμός αντικατάστασης της βαριάς σωματικής εργασίας από τις μηχανές, η μεγάλη παραγωγικότητα της εργασίας δίνει τη δυνατότητα εργασίας σ’ όλους και όλες για γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, για γενική αύξηση των μισθών, των κοινωνικών παροχών, του ελεύθερου χρόνου… Θα αντιταχθούμε στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, σε μαγνήτη επιθέσεων και σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών. Στην μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη “φυλακή” για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά, που άφησαν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου για να βρεθούν στα κολαστήρια της Μόριας και τις νέες Αμυγδαλέζες, που έστησαν οι κυβερνήσεις, πριν του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα της ΝΔ….»

Τέλος έγινε καλλιτεχνικό αφιέρωμα σε τραγούδια και ποιήματα που εμπνεύστηκαν διαχρονικά από τους ταξικούς αγώνες του γυναικείου κινήματος.

Η βραδιά έκλεισε με κρασί και σπιτικούς μεζέδες, από τα χέρια των γυναικών…

ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Λόγω της κατάστασης που έχει βρεθεί η χώρα εξαιτίας του κορονοϊού και για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας αναβάλλεται η πολιτιστική εκδήλωση από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου στον Αγ.Δημήτρη Ραχών.

Για τους ίδιου λόγους αναβάλλεται η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Αγ. Κηρύκου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Π .Δημαρχείου Αγ.Κηρύκου.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock