Ένα σπρέι που δημιουργεί κεραία wi-fi

Η επιστήμη και η τεχνολογία προχωράνε, ανεξαρτήτως από τις συνθήκες που επικρατούν στις κοινωνίες, με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όσοι ασχολούμαστε με υπολογιστές, smartphone και λοιπές τεχνολογίες είναι το λεγόμενο σήμα ή η ισχύς του σήματος της εκάστοτε σύνδεσης.

Δείτε την παρουσίαση της τεχνολογίας από το πανεπιστήμιο του Drexel

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να το λύσει μια ερευνητική ομάδα από τις ΗΠΑ, που προσπαθεί να λύσει το ζήτημα αυτό με έναν πρωτότυπο τρόπο. Δημιουργείς μια κεραία από ένα σπρέι και ψεκάζοντας απλά σε μια οποιαδήποτε επιφάνεια.Οι ερευνητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υλικών & Μηχανικής του Πανεπιστημίου Ντρέξελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ανέπτυξαν ένα δισδιάστατο μεταλλικό νανο-υλικό με την ονομασία MXene, το οποίο μπορεί να ψεκασθεί με σπρέι σε μια επιφάνεια και να δημιουργήσει πάνω της μια πολύ λεπτή και αόρατη κεραία.

Η λεπτότερη έως τώρα κεραία από MXene είναι μόνο 62 νανόμετρα (δισεκατομμυριοστά του μέτρου), περίπου 1.000 φορές πιο λεπτή από ένα φύλλο χαρτί. Οι ψεκασμένες κεραίες λειτουργούν εξίσου καλά με τις πολύ μεγαλύτερες σημερινές κεραίες, που χρησιμοποιούνται στις κινητές συσκευές και στα μόντεμ-ρούτερ ασύρματης σύνδεσης.

Η ανακάλυψη αυτή είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα σε ότι αφορά το θέμα κεραία του κινητού μας, που μπορεί να αντικατασταθεί από μια διάφανη ψεκασμένη επιφάνεια είτε στέρεη είτε εύκαμπτη. Οι δρόμοι που ανοίγουν με αυτή την ανακάλυψη είναι άγνωστοι προς το παρόν αλλά πολλά υποσχόμενοι, για εμάς είναι το μέλλον.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock