Παρατείνεται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου το Lockdown

Παρατείνονται τα απαγορευτικά μέτρα για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα (18/1), όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Οι λοιμωξιολόγοι τάχθηκαν υπέρ της άποψης «να πάνε όλα πίσω», ουσιαστικά, κατά μία εβδομάδα. Αυτό παρόλο που θα ανοίξουν τα σχολεία όπως γράψαμε νωρίτερα.

Παρατείνεται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου το Lockdown

Τα σχολεία θα είναι ανοιχτά αλλά τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία, τα μαγαζία που λειτουργούν με click away και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών θα είναι κλειστά. Σύμφωνα δε με την κυβερνητική απόφαση, απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα, στους χώρους λατρείας θα γίνονται λειτουργίες χωρίς πιστούς, ενώ οι κηδείες θα γίνονται με έως 9 άτομα με πρώτου βαθμόυ συγγενών.

Στις εταιρίες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό καθώς και η εξυπηρέτηση κοινού με ραντεβού και σε έκτακτες περιπτώσεις.Τα δικαστήρια θα συνεχίζουν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Σε ισχύ τα μέτρα για ανώτατο όριο 15 άτομα στην αίθουσα και απόσταση 1,5 μέτρα.

Όλοι όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε υποχρεωτικό περιορισμό επτά ημερών. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους και να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα PLF.

Στις 16-17 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αγώνες της Super League 2 και της volley league με όλα τα υγειονομικά αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη super league 1 και χωρίς παρουσία κοινού.

Το lockdown έχει συμβάλει στη μείωση της διασποράς στην κοινότητα, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ υπογράμμισε πως ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, τη δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και από χθες στη Χαλκιδική, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock