Πέρασε πολύς καιρός για την ΑΕΚ ώστε να ξαναμπεί στην μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κράτησε γερά μέσα στο Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, όμως στις αρχές το δευτέρου ημιχρόνου κατέρρευσε.

Στο 46′ μπήκε το γκολ που γκρέμισε τα όνειρα της ομάδας. Ένα γκολ που οφείλεται σε αδράνεια της Άμυνας. Ο Μπάρκας στο 57′ έσωσε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα, αφού η ομάδα ουσιαστικά είχε καταρρεύσει. Ήταν θέμα χρόνου να φάει δεύτερο γκολ, κάτι που τελικά έγινε στο 77′ και στο 90′ μπήκε το κερασάκι στη τούρτα.
Οι συνθέσεις
ΑΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Ζιγιές, Σένε, Έιτινγκ, Νέρες (77′ Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62′ Φαν ντε Μπέεκ), Τάντιτς
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσόσιτς, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (61′ Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μπακάκης (70′ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Πόνσε (81΄Γιακουμάκης).