Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού για τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Για την ομιλία στη ΔΕΘ το γραφείο του πρωθυπουργού έδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός των Κυβερνήσεων της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής, ο γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, των σκανδάλων  και της χρεοκοπίας επιβεβαίωσε σήμερα τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ.

Εξήγγειλε ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ.

Στους κατέχοντες όλα, στους εργαζόμενους τσάι και συμπάθεια. Στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα δημοσιονομικό χάος για να κάνει δώρα στην οικονομική ολιγαρχία.

Ανακοίνωσε ότι :

θα χαρίσει τις εισφορές των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες και στα funds για να δημιουργήσει ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ – βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης,

θα εκχωρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα,

θα επιβάλλει ένα μοντέλο ανάπτυξης τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που μας κόστισε μερικές δεκάδες δις ευρώ ,

θα περικόψει τον προϋπολογισμό της παιδείας για να δώσει χώρο πάλι στους ιδιώτες.

θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα για να τα εντάξει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – επανέλαβε δηλαδή και εδώ την πρόταση του ΔΝΤ.,

θα κάνει μειώσεις φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και μετά θα τις παρακαλέσει να προσέχουν τους εργαζόμενους τους με μια «συμφωνία αλήθειας».

Δεν είπε κουβέντα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που θέλει να απολύσει.

Χάιδεψε τέλος τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της κοινοβουλευτικής του ομάδας με τη θέση του για το Μακεδονικό, συνεχίζοντας την τζάμπα μαγκιά καθώς δεν δεσμεύτηκε να ακυρώσει την συμφωνία αν αυτή περάσει από την  παρούσα Βουλή.

Ελπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να διαβάσει την ομιλία του κου Μητσοτάκη.

Και η ΝΔ να μην τον αποπέμψει μετά τις επόμενες εκλογές.

Για την συνέντευξη τύπου του κ Μητσοτάκη το μέγαρο μαξίμου έδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε από μόνος του ότι :

  • Σκοπεύει να  προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.
  • Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
  • Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.
  •  Σκοπεύει να εφαρμόσει τη  μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.
  • Σκοπεύει να  αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.
  • Δε σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.
  • Δε σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα.
  • Τέλος, φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του.

Με δύο λόγια, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19.

Να βλέπουν οι πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι τον κ. Μητσοτάκη και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει.

Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά.

Ποιές είναι όμως οι δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκηστη συνέντευξη τύπου?(Ναυτεμπορική)

«Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι εκτός φθηνής χρηματοδότησης, εκτός αγορών, αυτή είναι η πραγματικότητα», διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος. Το “μαξιλάρι” δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους μίλησε για τέταρτο μνημόνιο. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε εξ αρχής ότι το σχέδιό του είναι διαφορετικό από του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό. «Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα»

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε τώρα ότι θέλει κι αυτός να μειώσει φόρους. Αλλά δεν μίλησε για συμμάζεμα του κράτους. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των σχεδίων μας», τόνισε.

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση

Ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθη με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.

«Στις 21 Αυγούστου τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο βασικός σκοπός του ήταν κατά τη διάρκεια αυτού η χώρα να αποκαταστήσει σταδιακά την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. Σήμερα όμως η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και αυτό δημιουργεί εξαιρετικά προβληματική συγκυρία για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι ότι προτεραιότητα μας θα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο πρόγραμμα με αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα, με προψηφισμένα μέτρα για συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου, αυτό ονομάζουμε τέταρτο μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Ο κ. Τσίπρας θα παραδώσει τη χώρα εκτός αγορών και εντός προγράμματος επιτήρησης»

Απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι με τις εξαγγελλίες του η χώρα θα γυρίσει στο ΔΝΤ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το ποιος επιστρέφει τη χώρα στο ΔΝΤ θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θα παραδώσει τη χώρα εκτός αγορών και εντός προγράμματος επιτήρησης. Αυτή είναι η επιτυχία της κυβέρνησης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2021 με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε ερώτηση για όσα ανέφερε από το Βελλίδειο για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τη μεταφορά είσπραξης στους δήμους, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση». «Έως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες».

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα»

«Δίπλα στην λέξη λαικιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τούς εξαπατά», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αναφερόμενος στη στάση του Πάνου Καμμένου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα». «Λέει ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία αλλά εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή». Σημείωσε δε ότι «η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί».

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει την συμφωνία για το Σκοπιανό».

«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη»

«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενώ αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι η κρατικοποίησή του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισε.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που εξήγγειλε και αν θα γίνουν αποδεκτά από τους θεσμούς, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «μεγάλο μέρος του προγράμματος μας είναι αυστηρότατα κοστολογημένο και στηρίζεται στη λογική ότι θα πείσουμε τους εταίρους να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση»

«Ζούμε κάτι χειρότερο από αυτό που έζησε η ελληνική Δημοκρατία στο παρελθόν της, ο διχασμός είναι ένα δηλητήριο. Μπορεί οι πολιτικές μας να μη μπορούν να ωφελήσουν τους πάντες αλλά ο διχασμός δεν μπορεί να είναι το πρόταγμα. Ο κ. Τσίπρας τραυματίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, έχω πρόθεση να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ακόμη και αυτών που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ερωτηθείς για το κλίμα διχασμού στη χώρα.

«Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

«Κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος»

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει η Ν.Δ. σε συμφωνία για μεγάλο συνασπισμό που να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θα συμφωνήσει σε μεγάλο συνασπισμό που να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοδύναμος να είμαι θα επιδιώξω ευρύτερες πολιτικές και κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Αλλά η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική».

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος»

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος. Το “μαξιλάρι” δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Γνώριζε ή δεν γνωριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι;»

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως «αν είχε δωθεί εντολή εκκένωσης θα είχαν σωθεί άνθρωποι». «Έχω εξηγήσει τι θα κάναμε διαφορετικά», είπε ο κ. ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι. Γνώριζε ή δεν γνωριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι αναποτελεσματικός».

«Μια εξετάστική θα κάνω για το πρώτο εξάμηνο του 2015», είπε επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ ερωτηθείς για τα «σκάνδαλα», απάντησε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

«Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο»

«Το λέει το Σύνταγμα ότι οι συμβασιούχοι είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να είναι ο τρόπος να μπεις στο δημόσιο από την πίσω πόρτα. Γι’ αυτό μπήκε αυτή η πρόβλεψη στο Σύνταγμα», επισήμανε για τους συμβασιούχους τονίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα απασχολήσει συμβασιούχους, αλλά όχι στον βαθμό και στην έκταση που το κάνει ο κ. Τσίπρας.

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων-προσλήψεων, ξεκαθάρισε προσθέτοντας ότι όταν πήγε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμπιστεύτηκε δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. «Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί», τόνισε.

«Οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν, να συμμετέχουν στο μέλλον τους»

Όσον αφορά τους νέους και τι μπορεί να τους εγγυηθεί η Ν.Δ. ώστε να τους εντάξει στην παραγωγικότητα της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρώτο που θέλει να τους πει είναι ότι «πρέπει να ψηφίσουν, να συμμετέχουν στο μέλλον τους». «Η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που απέχουν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι Παιδεία και δουλειές είναι οι δύο προτεραιότητας για τους νέους.

«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020»

«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο Κυρ.  Μητσοτάκης. «Δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτική αναστάτωση γιατί κάποιοι θα επιλέξουν να εργαλειοποιήσουν το Σύνταγμα όπως έγινε το 2015. Στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα αποσυνδεθεί η Προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής», επεσήμανε σε ερώτηση για ενδεχόμενη στήριξη του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας σε επόμενες εκλογές σχολιάζοντας ότι έχει «καλή θεσμική συνεργασία με τον Προέδρο της Δημοκρατίας».

«Πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.»

«Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως «στις περιφερειακές εκλογές η Ν.Δ. θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς, «γιατί η περιφέρεια είναι κρίσιμος βραχίονας για την υλοποίηση της πολιτικής μας, μπορεί να είναι και πρόσωπα εκτός της Ν.Δ». Όσον αφορά τις ευρωεκλογές τόνισε ότι «επιμένει στην απευθείας εκλογή των αιρετών από τον λαό, άρα δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής ως προς τον σταυρό».

 «Η ευθύνη για τη Μόρια αποκλειστικά στην κυβέρνηση»

«Αυτό που συμβαίνει στη Μόρια είναι ντροπή, η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από μία δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Όταν μάλιστα έχουν έρθει στη χώρα τόσα χρήματα, να λέει ο ΟΗΕ ότι ούτε στην Αφρική δεν υπάρχουν τέτοια κέντρα, η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια.

«Ο λόγος για ασφαλή σύνορα γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ο μόνος που δεν ενδιαφέρεται είναι ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε. «Εμείς την επόμενη μέρα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των συνόρων. Χαιρετίζω την πρόταση του κ. Γιούνκερ για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής. Επίσης θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία ασύλου, δεν θα υπάρχουν τέσσερα στάδια» επεσήμανε και τόνισε ότι «εδώ δεν υπάρχει απλώς σπατάλη, υπάρχει διασπάθιση πόρων». «Θα το ψάξουμε», δεσμεύτηκε.

Η ΔΕΗ θα πρέπει να αναζητήσει και στρατηγικό επενδυτή

Η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι κρίσιμη. Απαιτείται ένα τολμηρό σχέδιο για την εξυγίανση. Η ΔΕΗ θα πρέπει να αναζητήσει και στρατηγικό επενδυτή.

«Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη Ν.Δ.»

Αναφερόμενος στην ιδεολογική τάση του κόμματός του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης που η συμπεριφορά του είναι φασιστική».

«Δεν έχουμε κανέναν κοινό με τον κ. Σαλβίνι», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημόσια έργα

Αναφερόμενος στα δημόσια έργα και τους αυτοκινητοδρόμους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα υπάρχει «αυστηρή προτεροποίηση για έργα εθνικής σημασίας».

«Έχουμε λίγα αλλα σημαντικά κενά στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων. Δέσμευση για εμάς ο βόρειος άξονας να ολοκληρωθεί άμεσα. Θα σπάσουμε την απομόνωση των δύο περιφερειακών ενοτήτων, Πέλλα και στην Δράμα που έχουν πρόβλημα πρόσβασης με την Εγνατία Οδό και τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.

«Φαραωνικής διάστασης η “Σιδηροδρομική Εγνατία”»

Ο κ. Μητσοτάκης τεθηκέ υπέρ της παραχώρησης των λιμανιών σε ιδιώτες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ,αναφέροντας ως θετικό παράδειγμα αυτό του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, όπως και άλλα λιμάνια.

Αναφερόμενος στη σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας-Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα δρομολόγησης σιδηροδρομικής σύνδεσης από την Ηγουμενίτσα στην Αλεξανδρούπολη. Είναι “φαραωνικής διάστασης” έργο το οποίο ξεφεύγει από το τι μπορούμε να κάνουμε».

Αυτό που μπορεί να γίνει, πρόσθεσε, είναι η «πεδινή» σύνδεση Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης.

«Δεν υπάρχει θέμα “Τσαμουριάς”»

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με την Αλβανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως και σε αυτό το ζήτημα υπάρχει μυστική διπλωματία, ενώ προειδοποίησε τον κ. Κοτζιά να μην βρεθεί η χώρα προ τετελεσμένου.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για το Τσάμικο», πρόσθεσε.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock