ΓΓ ΚΚΕ:Οι εξοπλισμοί είναι πρωτίστως για το ΝΑΤΟ και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων

Οι εξοπλισμοί είναι πρωτίστως για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με τον λαό να πληρώνει κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ που τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Τουρκίας, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την αγορά 18 γαλλικών αεροσκαφών «Rafale».

ΓΓ ΚΚΕ:Οι εξοπλισμοί είναι πρωτίστως για το ΝΑΤΟ και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων

Σημείωσε ότι η θέση του ΚΚΕ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες του λαού και είναι ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σχολίασε πως η κυβέρνηση βρήκε χρόνο για να αποκτήσει «Rafale» που θα κοστίσουν πανάκριβα στο λαό, ενώ επί ένα χρόνο δεν βρήκε περισσότερα ΜΜΜ ούτε έκανε προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη ο λαός.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκίνησε την ομιλία του από τις κινητοποιήσεις στην Εκπαίδευση μετά και την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Υπογράμμισε ότι έχουν δίκιο γονείς, εκπαιδευτικοί μαθητές και φοιτητές που κινητοποιούνται. Πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βάλει νέους φραγμούς στη μόρφωση και να εντείνει την καταστολή στα Πανεπιστήμια και υπογράμμισε ότι οι σχεδιασμοί αυτοί θα μείνουν στα χαρτιά.

Ολόκληρη η ομιλία:

902

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading