Ικανοποίηση για απόφαση δικαστηρίου για ΒΙΑΛ από τη ΛΑΣ

Ως ένα “τέλος στην αγωνία τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και όλων των κατοίκων της Χίου καθώς δρομολογείται το κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ”, χαρακτηρίζει την απόφαση από το Πρωτοδικείο Χίου σχετικά με την απόδοση στον Δήμο Χίου του ακινήτου της ΒΙΑΛ και του περιβάλλοντα χώρου αυτής”, η Δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ικανοποίηση για απόφαση δικαστηρίου για ΒΙΑΛ από τη ΛΑΣ
Το ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ

Θυμίζοντας ότι επρόκειτο για ένα αίτημα, το οποίο είχε ψηφιστεί ομόφωνα στο προηγούμενο ΔΣ του δήμου Χίου, η ΛΑΣ επισημαίνει ότι η απόφαση είναι ημιτελής , αφού δε γίνεται άμεσα εκτελεστή.

“Προτού στεγνώσει το μελάνι όμως, ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, σαν έτοιμος από καιρό, ξαναβάζει το θέμα της δημιουργίας νέας δομής στη Χίο, χωρίς να χάσει λεπτό, και επαναφέρει εμμονικά την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησης της ΝΔ, να στήσει στα νησιά δομές- φυλακές της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά φυλακές και για τους ίδιους τους νησιώτες .

Να του θυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε έλαβε απόφαση για δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας. Αντιθέτως, πολλές φορές και με ομοφωνία ψηφίστηκε η αποδοχή μόνο ενός χώρου υποδοχής και ταυτοποίησης, max. 500 ατόμων“, τονίζει η ΛΑΣ

Καταγγέλλει δε “τη στάση και τις προθέσεις τόσο του υπουργού όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ για όσα προετοιμάζουν σε βάρος μας και σε βάρος των νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι ένα είδος τιμωρίας για την αντίσταση που προβάλλαμε τόσο κατά την «εισβολή » των ΜΑΤ στο νησί μας όσο και στα επικίνδυνα κυβερνητικά σχέδια που αφορούν τα νησιά μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Καταθέτει δεν τις προτάσεις της, για κλείσιμο όλων των κέντρων πάνω στα νησιά, απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, σταμάτημα των push backs, μεταφορά του ασύλου στα συριακά σύνορα και στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και από εκεί στις χώρες προορισμού.

“Καλούμε τους Χιώτες να μην εφησυχάζουν και να προετοιμάζονται να απαντήσουν και στην κυβέρνηση και στον υπουργό της!”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΣ Δήμου Χίου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading