Αμόν, ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών

Ο Μπενουά Αμόν αναδείχθηκε ο νικητής του δεύτερου γύρου, των εσωτερικών εκλογών του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Γαλλία και θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο στη χώρα.

Αμόν, ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, ο Αμόν έλαβε το 58,65% των ψήφων, έναντι 41,35% του αντιπάλου του, Μανουέλ Βάλς. Η προσέλευση σήμερα (Κυριακή) στις κάλπες, ανήλθε περίπου σε 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους: ήταν δηλαδή μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, που διεξήχθη πριν από μία εβδομάδα.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Αμόν τόνισε πως «απόψε η Αριστερά σήκωσε κεφάλι», για να συμπληρώσει πως η Γαλλία «χρειάζεται μία Αριστερά που να βλέπει τον κόσμο όπως ακριβώς είναι».

Παράλληλα, έκανε άνοιγμα στα αριστερά κόμματα, προτείνοντας τη συγκρότηση μίας κοινωνικής, οικονομικής, κοινωνικής και δημοκρατικής πλειοψηφίας, η οποία θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα.

Προτεραιότητα του 49χρονου Αμόν είναι να ενώσει τους Σοσιαλιστές που εμφανίζονται διχασμένοι ιδεολογικά, μετά την 5χρονη παραμονή στην εξουσία του Φρανσουά Ολάντ. Το κόμμα δέχεται πιέσεις κι από τις δύο πλευρές: από τα αριστερά, από τον Μελανσόν και από την άλλη πλευρά, από τον Μακρόν, πρώην υπουργό Οικονομικών του Ολάντ, με αμφότερους να επιχειρούν να αλιεύσουν ψήφους από τους δυσαρεστημένους Σοσιαλιστές.

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock