Πάνω από 100 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες στην Κίνα

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για την επιβεβαίωση 124 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, από 80 την προηγουμένη, με την αύξησή τους να αποδίδεται κατά κύριο λόγο σε μέχρι τώρα ασυμπτωματικούς φορείς του νέου κορονοϊού που εκδήλωσαν όμως πλέον συμπτώματα της Covid-19 στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν.

Πάνω από 100 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες στην Κίνα

Η ηπειρωτική Κίνα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο και πιο επίμονο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτη του 2020 τις τελευταίες εβδομάδες.

Από τα 117 κρούσματα που οφείλονταν σε μόλυνση στην κοινότητα, οι 67 περιπτώσεις, εκ των οποίων 64 ήταν μέχρι χθες ασυμπτωματικοί φορείς, διαγνώστηκαν στην Τζιλίν. Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 35 κρούσματα, η Χεμπέι επιβεβαίωσε 11.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει συγκριτικά χαμηλός σε σχέση με αυτούς που ανακοινώνονται σε πολλές άλλες χώρες, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ελέγξει την κατάσταση, καθώς τον επόμενο μήνα εορτάζεται το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος και εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν.

Οι αρχές στις περιοχές που πλήττονται επιβάλλουν τοπικά lockdown που αφορούν εκατομμύρια πολίτες, περιορίζουν τις μετακινήσεις, κάνουν μαζικά τεστ για να περιορίσουν τα ξεσπάσματα.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν χθες -το υπουργείο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα- μειώθηκε σε 45, από 92 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.850 ασθενείς με την COVID-19 (+50 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 109 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+14).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβρη του 2019 ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 89.115 μολύνσεων.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock