Χιονοπτώσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Τα χίονια έκαναν την εμφάνισή τους για άλλη μια φορά στο Βόρειο Αιγαίο, δημιουργώντας μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα. Πάμε όμως ένα-ένα τα νησιά να δούμε τι λέει το ρεπορτάζ

Χιονοπτώσεις  στο Βόρειο Αιγαίο

Λήμνος:Έντονη χιονόπτωση (ΕΡΤ)-28/1

Ισχυρή χιονόπτωση από χθες το βράδυ στη Λήμνο όπου τα μηχανήματα από τις 4 το πρωί καθάρισαν τους δρόμους από Κορνό προς Σαρδές, Δάφνη, Κατάλακκο, από Μύρινα προς Άγιο Δημήτριο ενώ μετά τις 8 το πρωί τα μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους σε Παναγιά, Πλάκα.

Με απόφαση του Δημάρχου Λήμνου σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν λόγω της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Λόγω πιθανής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, από το επαρχείο Λήμνο γίνονται συστάσεις οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να περιορίζονται στις απαραίτητες μετακινήσεις. Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με το επαρχιακό οδικό δίκτυο, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2254351200.

Αλατιέρες και πάλι στους δρόμους της Λέσβου (ΕΡΤ)-27/1

Πυκνή χιονόπτωση από την Κλειού μέχρι και τα  Παράκοιλά και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων πάνω από την Καλλονή από το ύψος του μοναστηριού του  Αγίου Ιγνάτιου προς τα χωριά της Δυτικής Λέσβου.

Μηχανήματα του δήμου αλατιέρες και γκρέιντερ βρίσκονται στους δρόμους και στο σημείο αναμένονται και τα μηχανήματα της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την πρόγνωση η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση προς Στύψη Υψηλομετωπο Πελοπη Κάπη και από Βαφειό για Άργενο. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και όσοι κινούνται στο οδικό δίκτυο των σημείων αυτών να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες. Μεγάλη προσοχή τις πρωινές ώρες.

Χιονίζει και πάλι στη Λέσβο (ΕΡΤ)-28/1

Πυκνή χιονόπτωση από τις 7:30 το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Μανταμάδου μέχρι τον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου και τη Σκαμιά και τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται και πάλι στους δρόμους για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Αν και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μεγάλη προσοχή στο οδικό δίκτυο από Σκαμιά Λεπέτυμνο Άργενο και Βαφειό, όπου αυτή την ώρα συνιστώνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα μηχανήματα ανοίγουν τους δρόμους αλλά επειδή η χιονόπτωση συνεχίζεται δημιουργούνται εκ νέου προβλήματα.

Προσοχή και μεταξύ των χωριών Μανταμάδο – Κάπη – Πελόπη – Στύψη όπου επίσης συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Ανοιχτοί οι δρόμοι από Καλλονή προς Ερεσσό Σίγρι. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί και στο δρόμο προς Σκαλοχώρι και χρειάζεται προσοχή . Χθες το βράδυ μετά τις 8:00, που σταμάτησε να χιονίζει Δήμοι και Περιφέρεια καθάρισαν τους δρόμους αλλά μετά τις 7:30 το πρωί ισχυρή χιονόπτωση δημιούργησε νέα προβλήματα.

Βελτιωμένη η είναι στο Δήμο Μυτιλήνης όπου σταμάτησε να χιονίζει στο Μεγαλοχώρι και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Έκτακτο ώρα 11:00 : που χρειάζονται αλυσίδες στη Λέσβο (Lesvosnews)-28/1

Ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των περιοχών αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, διεξάγεται  ως ακολούθως:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, πλην των ακόλουθων σημείων, όπου διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Ε.Ο. Καλλονής – Σιγρίου, από το ύψος του 32ου χιλιομέτρου έως το ύψος του 38ου χιλιομέτρου.
  • Ε.Ο. Καλλονής- Άντισσας, από το ύψος του 5ου χιλιομέτρου έως το ύψος του 27ου χιλιομέτρου.
  • Ε.Ο. Άντισσας- Ερεσού, από την περιοχή της Άντισσας έως το ύψος του 7ου χιλιομέτρου.
  • Ε.Ο.  Συκαμιάς – Άργενου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και συμβουλές οδικής ασφάλειας υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr

Λίγα χιόνια στα ορεινά της Χίου (ΕΡΤ)-28/1

Με χιόνια μερικών πόντων στη βόρεια Χίο, αλλά και στην Κεντρική, προβλήματα υπάρχουν σήμερα το πρωί από τον παγετό στην περιοχή του όρους Προβατά και στο 18ο χιλιόμετρο Χίου- Βολισσού.

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου έχουν ήδη βγει μηχανήματα γκρέητερ και αλατιέρες έτσι ώστε να γίνεται η κίνηση των οχημάτων με ασφάλεια.

Η βραδυνή χιονόπτωση δεν έχει σχέση με αυτήν της κακοκαιρίας «Λέανδρος», όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές ώρες για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω του παγετού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα λόγω του παγετού, στα χωριά Αγιος Γεώργιος Συκούσης, Θολοποτάμι και Καρυές.

Επίσης περί τις 7.00 το πρωί είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στις Οινούσσες, όπου και εκεί χρειάζεται προσοχή λόγω του παγετού.

Συνεργεία της Περ. Ενότητας σε 4 σημεία (Αλήθεια Χίου)

Σε τέσσερα σημεία επιχειρεί με συνεργεία και γκρέιντερ καθαρίζοντας του δρόμους από το χιόνι και ρίχνοντας αλάτι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Όπως είπε πριν λίγο από το Ράδιο «Α» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Μπουγδάνος, το περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται στον οδικό άξονα Αίπος – Πιτυός – Κατάβαση.

Παράλληλα τα συνεργεία επιχειρούν σε Αυγώνυμα – Ανάβατο, Καρδάμυλα – Πιτυός και Σπαρτούντα – Καμπιά.

Το πρωί ανάλογη επιχείρηση έγινε στις περιοχές του Θολοποταμίου και Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Κλειστά τα σχολεία σε Πύργο και Βουρλιώτες στη Σάμο λόγω χιονόπτωσης (Σαμιακό βήμα)

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιου Στάντζου, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Βουρλιωτών και Πύργου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία της Π.Ε Σάμου (Samos24)-28/1

Αυτήν την στιγμή εκδηλώνονται χιονοπτώσεις η χαλαζοπτώσεις στους επαρχιακούς δρόμους Πύργου, Πάνδροσου, Σπαθαραίων, Αγίων Θεοδώρων, και Πλατάνου. καθώς και στα Κοσίκια Ικαρίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με μεγάλη προσοχή και πολύ χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται τις υποδείξεις των καθ΄ύλην αρμόδιων Υπηρεσιών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, ο Δήμος Ικαρίας , η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και το Επαρχείο Ικαρίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο.

Πάντως η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε δώσει έγκαιρα προειδοποίηση από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πως έρχεται κακοκαιρία, ιδού και το έγγραφο που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων και το δικό μας.Χωρίς βέβαια να γράφεται η πιθανότητα χιονόπτωσης τότε. Ωστόσο η περιφέρεια κάνει αυτό που μπορεί για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Όπως συστήνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, προτείνουμε τον περιορισμό των μετακινήσεων μέχρι να εξομαλυνθούν τα καιρικά φαινόμενα.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading