Σάμος:Ζητούν την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων

Την στελέχωση  των εμβολιαστικών κέντρων σε Βαθύ  και Καρλόβασι  ζητούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου με προσλήψεις άμεσα  μόνιμων γιατρών και όχι με μετακινήσεις.

Σάμος:Ζητούν την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο σύλλογος, θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ώστε να αναχαιτιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Για το λόγο αυτό θεωρεί επιτακτική ανάγκη να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις και όχι μετακινήσεις όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και συγκεκριμένα να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και το Κέντρο Υγείας στο Βαθύ της Σάμου. Επίσης  επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν και κινητές μονάδες εμβολιασμού, που θα εξυπηρετήσουν κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και τα δύο Γηροκομεία του νησιού μας.

«Η συγκινητική προσφορά των συναδέλφων, που συμμετέχουν στον εμβολιασμό, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκρύψει την χρόνια υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο μόνο το Νοσοκομείο της Σάμου. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστούν οι δόσεις εμβολίων και να ενισχυθεί ουσιαστικά και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε να μπορεί να συνεισφέρει στον εμβολιασμό, αλλά και στην παρακολούθηση των εμβολιασθέντων και των ήπιων κρουσμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε αναγκαστική-απλήρωτη-υπερωριακή απασχόληση συναδέλφων» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα