Αντικεραυνική προστασία σχολικών μονάδων στην Ηρωική Νήσο Ψαρών

Η προστασία των σχολικών μονάδων στην Ηρωική Νήσο Ψαρών από τις καταστροφικές συνέπειες του άμεσου κεραυνικού πλήγματος ενισχύθηκε σημαντικά, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προμήθεια και εγκατάσταση αντικεραυνικού και αντιυπερτασικού εξοπλισμού στα κτίρια που στεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο-Λύκειο ψαρών. 

Αντικεραυνική προστασία σχολικών μονάδων στην Ηρωική Νήσο Ψαρών

Η δράση χρηματοδοτήθηκε με πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ίδιους πόρους του Δήμου. 

Στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου απεγκαταστάθηκε το παλαιό αλεξικέραυνο καθώς και τα λοιπά στοιχεία του και εγκαταστάθηκε ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα. Το νέο αλεξικέραυνο είναι μη ραδιενεργό, φιλικό προς το περιβάλλον, με ακτίνα προστασίας τα 97 μέτρα. 

Στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου έγιναν οι επιβεβλημένοι έλεγχοι συντήρησης και αποκατάστασης του υπάρχοντος συστήματος, αντικαταστάθηκαν οι αγωγοί του συλλεκτήριου συστήματος και όλων των φθαρμένων στοιχείων και βελτιώθηκε το σύστημα γείωσης. 

Τέλος και στις δύο σχολικές μονάδες εγκαταστάθηκε τετραπολικός απαγωγός κρουστικών υπερτάσεων για την προστασία των κεντρικών τριφασικών παροχών της ΔΕΗ. 

Με την εξασφάλιση της αντικεραυνικής προστασίας στις σχολικές μας μονάδες, επιτυγχάνονται αφενός η προστασία των δομικών στοιχείων των κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και αφετέρου οι απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας των χρηστών τους. 

Πολίτης Χίος

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.