Υπαίθριο μουσείο με 15 θέσεις απολιθωμένων στο δρόμο προς Σίγρι

Ένα μεγάλο ανοικτό υπαίθριο μουσείο από το δρόμο Άντισσας προς Σίγρι, με 15 θέσεις, μοναδικό στον κόσμο, αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2021 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Υπαίθριο μουσείο με 15 θέσεις απολιθωμένων στο δρόμο προς Σίγρι

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Διευθυντής του Μουσείου, Καθηγητής, Νίκος Ζούρος στον 25ο ετήσιο απολογισμό του Μουσείου, που για πρώτη φορά έγινε online, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο κ. Ζούρος αναφέρθηκε στις σωστικές ανασκαφές που διενεργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου από το καλοκαίρι του 2018, οι οποίες έχουν φέρει στο φως εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό απολιθωμένων κορμών και φυλλοφόρων οριζόντων στο τμήμα του δρόμου που διασχίζει την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους από την Άντισσα έως το Σίγρι.

Σύμφωνα με τον κ. Ζούρο, «Το 2020 έκρυβε πλήθος εκπλήξεων καθώς νέες απολιθωματοφόρες θέσεις ήρθαν να προστεθούν στις υπάρχουσες, συνθέτοντας το παζλ του υποτροπικού δάσους. Εντοπίσθηκε μεγάλος αριθμός κατακείμενων και ιστάμενων απολιθωμένων κορμών, ενώ συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά ευρήματα και δεν είχε βρεθεί μέχρι σήμερα κορμός με τις διακλαδώσεις αυτής της κλίμακας και διαστάσεων!»

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock