Κινητοποίηση κατοίκων στη Χίο για τη νέα δομή στο Θόλος

Να αντιταχθούν στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή του Θόλους στη Χίο, αποφάσισαν το σαββατοκύριακο οι λαϊκές συνελεύσεις των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας, καθώς και το Τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Βροντάδου.

Κινητοποίηση κατοίκων στη Χίο για τη νέα δομή στο Θόλος

Επιμένουν στη στήριξη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για άμεση αποσυμφόρηση και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης δυναμικότητας έως 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση, με παράλληλο κλείσιμο του σημερινού ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ.

Μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτο ραντεβού στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στην επίμαχη περιοχή του Θόλους, παρέμβαση την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μηχανοκίνητη πορεία το πρωί του Σαββάτου από το Θόλος στην πόλη της Χίου.

Την περασμένη Παρασκευή, 29/1, και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, που είχε ως θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου, τέθηκε και το ζήτημα του νέου Κέντρου που αποφάσισε το Υπουργείο για το Θόλος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν για συμπαιγνία τη Δημοτική Αρχή με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και αποχώρησαν από το συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη θέση, απειλώντας μάλιστα και με προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσους γράφουν κάτι τέτοιο, αλλά και τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει σε υπόδειξη θέσης οπότε το έπραξε η Κυβέρνηση.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading