Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ.: “Ούτε κουβέντα για αποσυμφόρηση”

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ. που υποστηρίζει ως επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας κλειστής δομής μακριά από τον αστικό ιστό δίνει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ.: “Ούτε κουβέντα για αποσυμφόρηση”

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της “δεν χρειαζόταν να διαβάσουμε την ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας για να καταλάβουμε το «παιχνίδι» που παίζει στο νησί. Μετά τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τους άλλους κομματικούς αυτοδιοικητικούς όπως κάποιοι Πρόεδροι Κοινοτήτων, έρχεται η ΝΟ.Δ.Ε με ανακοίνωση της, να προσχωρήσει στο δόγμα Μητσοτάκη- Μηταράκη για κλειστές προσφυγικές δομές-φυλακές, στα νησιά του Αιγαίου”.

“Αντί να ζητάνε – τονίζει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ – από την κυβέρνηση του κόμματος τους την άμεση αποσυμφόρηση – απεγκλωβισμό των προσφύγων όπως είχαν υποσχεθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, και τη δημιουργία ενός μικρού προσφυγικού κέντρου πρώτης καταγραφής και σύντομης παραμονής των προσφύγων-μεταναστών, ανακοινώνουν πόσο απαραίτητη είναι η δημιουργία μίας… «ασφαλούς κλειστής δομής στη Λέσβο, εκτός αστικού ιστού». Ούτε λέξη για αποσυμφόρηση, προφανώς για να φαίνεται η αθλιότητα του Καρά Τεπέ που εκείνοι δημιούργησαν (όπως και τη Μόρια αυτοί τη δημιούργησαν το 2014) συνηγορούν στη δημιουργία στη Λέσβο μιας φυλακής 5.000+ ανθρώπων”.

“Από κοντά και ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου που από την προ έτους αξέχαστη πρόταση του για δομές στα ξερονήσια του Αιγαίου, προσχώρησε και αυτός στην ιδέα της δομής – φυλακής στη Βάστρια της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών. Αλήθεια έχει ενημερώσει τους συμπατριώτες του κατοίκους της Αγίας Παρασκευής ότι το νέο ΚΥΤ θα είναι δίπλα στα μαντριά τους και τις άλλες αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις; Τους έχει πει ότι η Αγία Παρασκευή είναι ο κοντινότερος οικισμός στο νέο ΚΥΤ;”, σημειώνει στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

“Όλοι οι παραπάνω ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ προκειμένου να γίνουν αρεστοί στην ηγεσία της ΝΔ, (άραγε με τι κομματικά ανταλλάγματα;) συνυπογράφουν τη δημιουργία της νέας δομής – φυλακής. Κύτελης και λοιπού αυτοδιοικητικοί συνεργάτες του, ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου και η τοπική ΝΟ.Δ.Ε του κυβερνητικού κόμματος ζητούν την παγιοποίηση του νησιού ως μόνιμος τόπος συγκέντρωσης και φυλάκισης προσφύγων-μεταναστών”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.