Δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα και αγωνιστικό παλμό η κινητοποίηση και ανοιχτή συγκέντρωση που καλούσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου το Σάββατο 6/2, ύστερα από απόφαση γενικής συνέλευσης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα νησιά μας. 

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια όλων των στάσεων εργασίας και απεργιών που πραγματοποιήσαμε ως σύλλογος από την έναρξη της πανδημίας, κόντρα σε απαγορεύσεις και απειλές για πρόστιμα.

Συντασσόμενοι με το πανελλαδικό υγειονομικό κίνημα καταφέραμε να σπάσουμε την σιωπή, την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση που εξαρχής επέβαλε η κυβέρνηση, πληροφορώντας την τοπική κοινωνία για όλα όσα αποσιωπήθηκαν από τα ΜΜΕ σχετικά με την πανδημία και τα προβλήματα του ΕΣΥ και πραγματοποιώντας τις πρώτες ανοιχτές συγκεντρώσεις, εν μέσω covid.

Και αυτό, γιατί έχουμε την εκτίμηση πως τα ταξικά αναποτελεσματικά λόκ ντάουν που έχουν επιβληθεί στον λαό μας τάχα για το καλό μας, δεν αντιμετωπίζονται με ατομική ευθύνη ή ευθυγράμμιση με την κυβερνητική κινδυνολογία και νομιμότητα, αλλά με τη μαζική συμμετοχή του λαού και των οργανώσεων του, ανοιχτά με κάλεσμα, έξω και πέρα από λογικές συμμόρφωσης και μυστικών συνεννοήσεων.

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκε άμεσα και από την πρώτη στιγμή η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων που καλούσε την ίδια ώρα στη συγκέντρωση του συλλόγου μας στο νοσοκομείο, ενώ μια σειρά από σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αρχικά επέλεξαν να κυκλοφορήσουν μόνο μια ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη, τελικά, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους με παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο.

Υπό την εμφανή αλλά διακριτική παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης για τα δεδομένα του νησιού (κλιμάκιο αστυνομίας κυκλοφορούσε μέρες στο νοσοκομείο και τον Άγιο), στην συγκέντρωση, πέραν από το σύλλογό μας που έκανε το κλείσιμο με την κεντρική ομιλία, υπήρξαν τοποθετήσεις από την εφημερίδα Πυξίδα (ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή), την ΕΡΓΑΣ, την ΑΣΠΙ, τον σύλλογο εκπ/κών ΠΕ, τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης και την ΕΛΜΕ.

Ακολούθησε πορεία στον Άγιο, όπου οι διαδηλωτές ενώθηκαν με τον κόσμο που βρισκόταν ήδη στην πλατεία, επιφυλάσσοντας στον πρωθυπουργό ¨θερμή¨ υποδοχή με αποδοκιμασίες και συνθήματα. Παρά τον στενό αστυνομικό κλοιό οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο των εγκαινίων, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να διακόψει την φιέστα και να αποχωρήσει άρον άρον.

  • Συνεχίζουμε αγωνιστικά, απευθυνόμενοι ανοιχτά στον κόσμο να βγει θαρρετά και να διεκδικήσει αυτά που του ξηλώνουν καθημερινά
  • Ανοίγουμε δημόσια την συζήτηση για του τι είδος συνδικαλισμό και κίνημα απαιτείται για να ανατραπεί η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης με όχημα την πανδημία
  • Καλούμε όλους και όλες να δώσετε το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που καλέί το σωματείο μας

ΤΡΙΤΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ, ώρα 11 το πρωί στην πλατεία του Αγίου στα πλαίσια της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργία που καλούν οι ομοσπονδίες του χώρου της υγείας.Όλοι στους δρόμους, η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ – ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, όχι καταστολή, αστυνομία και αεροπλάνα Ραφάλ.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock