Διαμαρτυρία έξι προέδρων για την νέα δομή στη Λέσβο: “Δεν μας δόθηκε δικαίωμα ψήφου”

Σε κοινή τους επιστολή οι πρόεδροι των κοινοτήτων Νέων Κυδωνιών Κόμλος Αντώνιος, Κώμης Τσιβγούλης Χρήστος, Πηγής Αντωνίου Μιλτιάδης, Μιστεγνών Κατζανός Παναγιώτης, Λουτροπόλεως Θερμής Σγουρέλλης Δημήτριος και Πύργων Θερμής Αλμπανέλλης Φραγκούλης, διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δόθηκε δικαίωμα ψήφου στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης, στις 3 Φεβρουαρίου, που αποφάσισε για την δημιουργία νέας δομής στη Λέσβο.

Στην ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου “όλοι παρακολούθησαν το παράλογο της διαδικασίας που διαδραματίστηκε. Δεν δόθηκε δικαίωμα ψήφου επί του θέματος, τόσο στο Πρόεδρο Νέων Κυδωνιών που όλοι γνωρίζουμε ότι στη περιφέρεια της κοινότητας του επιθυμούν να κατασκευάσουν τη νέα δομή αλλά και στους υπόλοιπους προέδρους των πέντε κοινοτήτων του πρώην Δήμου Λουτρόπολης Θερμής”, αφού κατά τα λεγόμενα τους “δεν ήξεραν ακριβώς την τοποθεσία”, αλλά σύμφωνα τον σύμβουλο του υπουργού θα είναι στα όρια του Δήμου Λουτρόπολης Θερμής. Ο συγκεκριμένος σύμβουλος εκπροσώπησε τον υπουργό κ.  Νότη Μηταράκη και παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Υπουργό όπως υποστηρίζουν.

Απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, αναφέρουν ότι δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα: “Γιατί αυτή η αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή, στους προέδρους; Γιατί αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούν τα χωριά μας; Γιατί δεν υπήρχε παρέμβαση από το Δήμαρχο, ώστε με δική του πρωτοβουλία να ακουστούν οι ψήφοι από τους προέδρους;

Οι πρόεδροι δεν είναι διακοσμητικοί. Οι πρόεδροι αντανακλούν τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας. Οι πρόεδροι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό αυτού του τόπου και θα εκφράζουν τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα