Στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας στα πανεπιστήμια ζήτησαν οι φοιτητές

Με κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη, στη Σάμο, στη Ρόδο και στη Σύρο, συμμετείχαν σήμερα στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για την παιδεία οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας στα πανεπιστήμια ζήτησαν οι φοιτητές

Στη Μυτιλήνη στην πλατεία Σαπφούς τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, ανάρτησαν πλακάτ και πανό κατά της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, διεκδικώντας μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα και ουσιαστική χρηματοδότηση  για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά προς όφελος των φοιτητών και της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης τα πανεπιστήμια.

Ωστόσο η πανεπιστημιακή κοινότητα επισημαίνει τους κινδύνους για την επιβίωση του πανεπιστημίου από τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο στις βάσεις εισαγωγής. «Η βάση εισαγωγής θα σημάνει το θάνατο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αφού κινδυνεύουν με κλείσιμο πολλά τμήματά του», είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και μέλος του κεντρικού συμβουλίου του συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, Εύη Σαμπανίκου.

«Αυτό θα επιφέρει και μαρασμό στα νησιά όπου λειτουργούν τμήματά του, αφού αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης, και οικονομικής και πολιτισμικής. Το πανεπιστήμιο Αιγαίου πολλές φορές παρέλαβε φοιτητές που εισήχθησαν με βαθμούς κάτω από τη βάση και τους παρέδωσε επιστήμονες που μπορούν να σταθούν στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα», σημείωσε η κ. Σαμπανίκου για τις χαμηλές βαθμολογίες εισαγωγής ενώ καυτηρίασε και το εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο φτάνει να έχουν τα παιδιά αυτές τις επιδόσεις.

“Επιπλέον – επισήμανε – η βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα αφαιρέσει τη δυνατότητα σπουδών σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παιδιών που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα φροντιστηρίων και ειδικότερα στη Λέσβο, πολλοί είναι οι μαθητές που επιλέγουν τμήματα του πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα φοίτησης σε άλλη πόλη”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock