Πιερρακάκης: Τα σύμβολα του Εμφυλίου και της δικτατορίας έχουν μικρή συνάφεια με τα δεδομένα της σημερινής εποχής

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τα πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε πως «ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, είναι σαφές ότι θα πρέπει να πούμε ένα “αρκετά” πια στη διαχείριση των συμβόλων του Εμφυλίου και της δικτατορίας». Όπως συμπλήρωσε, «αυτά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά μικρή συνάφεια με τα δεδομένα της σημερινής εποχής».

Πιερρακάκης: Τα σύμβολα του Εμφυλίου και της δικτατορίας έχουν μικρή συνάφεια με τα δεδομένα της σημερινής εποχής

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνέχισε: «Ο κόσμος τρέχει, και είτε θα τρέξεις και εσύ, είτε θα επιλέξεις την ακινησία. Δεν μπορεί να εγκλωβιστούμε σε αυτήν τη ρητορική».

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισήμανε ότι «η επαναστατικότητα είναι στον πυρήνα της επιστημονικής σκέψης», αλλά αυτή «μεταφράστηκε πολλές φορές λανθασμένα σε “επαναστατική γυμναστική”, σε χτίσιμο κομματικών στρατών μέσα στα πανεπιστήμια».

«Τα ανώτατα ιδρύματά μας», είπε, «θα πρέπει να απελευθερώσουν το σπουδαίο δυναμικό, τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχουν, καθώς είναι ο σπουδαιότερος μηχανισμός μείωσης ανισοτήτων στην ιστορία, ο ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας στην ιστορία».

«Ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να τρέξουμε μπροστά, με δεδομένο ότι έχουμε τάσεις που επιταχύνουν τα πράγματα και εμείς πρέπει να κάνουμε τις δικές μας επιλογές» ανέφερε ο υπουργός και τόνισε: «Σίγουρα η λέξη “προσαρμογή” δεν ακούγεται ευχάριστα. Δεν είναι μία ευχάριστη λέξη, ειδικά για έναν νέο. Δεν πρέπει να προσαρμοστούμε. Η λέξη – κλειδί, όμως, είναι να μιμηθούμε, να διδαχθούμε, να δούμε τι κάνουν οι άλλοι καλά, και κυρίως να ηγηθούμε. Γιατί μπορούμε. Δεν είναι αμετροεπές να το πούμε: Μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού».

Newsbeast

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO