Σερβία:Το αντιπολιτευόμενο κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με έξιτ πολ

Το κόμμα Vetevendosje (“Αυτοδιάθεση”) του Κοσόβου προβλέπεται να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα.

Σερβία:Το αντιπολιτευόμενο κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με έξιτ πολ

Σύμφωνα με το έξιτ πολ του τηλεοπτικού δικτύου Pipos/Kosova Klan, το Vetevendosje προβλέπεται να εξασφαλίσει το 41,8%, ενώ ένα άλλο αντιπολιτευόμενο κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (PDK), προβλέπεται να έρθει δεύτερο με ποσοστό 16,5% των ψήφων.

Το κυβερνών κόμμα, Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου (LDK), προβλέπεται ότι θα καταλάβει την τρίτη θέση με 15,2% των ψήφων. Η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου (AAK), το οποίο αναλυτές θεωρούν ως ένα κόμμα που μπορεί να έχει ρυθμιστικό ρόλο, προβλέπεται να συγκεντρώσει το 7,2%.

Σύμφωνα με τα έξιτ πολ, το Vetevendosje δεν είναι πιθανό να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 61 εδρών στο Κοινοβούλιο και θα πρέπει να βρει έναν εταίρο για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Τα εκλογικά τμήματα αναμενόταν να κλείσουν στις 20:00 ώρα Ελλάδας και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα να ανακοινωθούν λίγες ώρες αργότερα.

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO